Dušené červené zelí. Tato nízkotučná vánoční příloha je dokonalou kombinací sladkého a slaného. Nebo vyzkoušejte jednu z našich jednoduchých variant s použitím konzervovaného citronu a zázvorového vína.
Obsah článku:
Dušené červené zelí recept
- Příprava:10 minut
- Vaření:2hodiny. a 10 min.
- Obtížnost: snadná
- Podává se 8 porcí
Výživové hodnoty: na jednu porci
- kcal 87
- s nízkým obsahem tuku 1g
- nasycené mastné kyseliny 1g
- sacharidy 12g
- cukry 12g
- vláknina 3g
- Bílkoviny 1g
- sůl 0,1 g
- Co si dát během týdne k obědu
Složení
- 1 malé červené zelí (cca 900 g)
- 1 nakrájená červená cibule
- 70 g měkkého hnědého cukru
- 70 ml jablečného octa
- 150 ml červeného vína
- velký kus másla
- 1 tyčinka skořice
Postup Dušené červené zelí
KROK 1
Červené zelí rozčtvrtíme, odstraníme jádřinec a nakrájíme nadrobno. Dejte ji do velké pánve s červenou cibulí, hnědým cukrem, jablečným octem, červeným vínem, máslem a skořicí a dobře okořeňte. Přiveďte k varu, pak přikryjte pokličkou, snižte teplotu a za častého míchání vařte 1 až 2 hodiny. Odstraňte pokličku a vařte 30 minut, dokud maso nezměkne. Vydrží dva dny nebo se dá zmrazit na dva měsíce. Ohřívejte, dokud není horký.