ReceptyRECEPTY

Dušené červené zelí recept

Dušené červené zelí. Tato nízkotučná vánoční příloha je dokonalou kombinací sladkého a slaného. Nebo vyzkoušejte jednu z našich jednoduchých variant s použitím konzervovaného citronu a zázvorového vína.

 

Dušené červené zelí recept

 

Dušené červené zelí recept

 

  • Příprava:10 minut
  • Vaření:2hodiny. a 10 min.
  • Obtížnost: snadná
  • Podává se 8 porcí

 

Výživové hodnoty: na jednu porci

 

Složení

 

  • 1 malé červené zelí (cca 900 g)
  • 1 nakrájená červená cibule
  • 70 g měkkého hnědého cukru
  • 70 ml jablečného octa
  • 150 ml červeného vína
  • velký kus másla
  • 1 tyčinka skořice

Postup Dušené červené zelí

 

KROK 1

Červené zelí rozčtvrtíme, odstraníme jádřinec a nakrájíme nadrobno. Dejte ji do velké pánve s červenou cibulí, hnědým cukrem, jablečným octem, červeným vínem, máslem a skořicí a dobře okořeňte. Přiveďte k varu, pak přikryjte pokličkou, snižte teplotu a za častého míchání vařte 1 až 2 hodiny. Odstraňte pokličku a vařte 30 minut, dokud maso nezměkne. Vydrží dva dny nebo se dá zmrazit na dva měsíce. Ohřívejte, dokud není horký.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button