ReceptyRECEPTY

Šneci z listového těsta se slaninou – recept

Šneci z listového těsta se slaninou jsou vynikajícím pokrmem vhodným pro různé příležitosti. Můžete je podávat jako předkrm, ale také jako hlavní jídlo. Pokud máte rádi slaninu a listové těsto, tento recept si zamilujete. V tomto článku vám ukážeme, jak připravit lahodné šneky z listového těsta se slaninou.

 

Šneci z listového těsta se slaninou

 

Šneci z listového těsta se slaninou

 

Šneci z listového těsta se slaninou jsou jednoduchý a chutný recept, který si zamilují všichni milovníci listového těsta a slaniny. Výhodou tohoto pokrmu je, že není příliš náročný na přípravu a může se podávat jako předkrm nebo hlavní jídlo. Jak se zbavit mravenců: 8 domácích typů

Šneci z listového těsta se slaninou se hodí i na večírky a oslavy, protože je lze připravit předem a před podáváním jen ohřát v troubě.

 

Složení:

 

Složení

 

– 1 balíček listového těsta

– 10 plátků slaniny

– 1 vejce

– 1 lžíce mléka

– sůl a černý pepř podle chuti

 

Postup:

 

Postup

 

1. Rozbalte listové těsto a nechte ho 15 minut při pokojové teplotě, aby se mohlo přesně rozválet.

2. Předehřejte troubu na 200 stupňů.

3. Slaninu nakrájejte na malé kousky a osmažte ji na pánvi dozlatova.

4. Listové těsto rozválejte na plát silný přibližně 0,5 cm.

 

5. Na rozválené těsto rozetřete opečenou slaninu a na okrajích těsta nechte asi 2 cm volného místa.

6. Těsto se slaninovou náplní rozválejte.

7. Rozválené těsto nakrájejte na malé kousky silné asi 1 cm.

8. V míse rozšlehejte vejce s mlékem a podle chuti přidejte sůl a pepř.

 

9. Nakrájené šneky z listového těsta postupně namáčejte do směsi vajec a mléka.

10. Šneky položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do předehřáté trouby.

11. Šneky ze slaninového těsta pečte asi 15-20 minut nebo dozlatova.  Jak změkčit vlasy: 5 přírodních způsobů

12. Podávejte teplé a vychutnejte si chutné šneky z listového těsta se slaninou.

 

Závěr – Šneci z listového těsta se slaninou

 

Závěr - Šneci z listového těsta se slaninou

 

Listové těsto je vynikajícím základem pro mnoho pokrmů a v tomto receptu slouží jako obal na slaninu. V kombinaci se slaninou vznikají chutní a křehcí šneci, kteří jsou ideální pochoutkou. Slanina dodá pokrmu chuť a vůni a v kombinaci s listovým těstem vytvoří dokonalou harmonii chutí.

Tento recept je vhodný i pro ty, kteří se snaží jíst zdravěji. Šneci z listového těsta se slaninou jsou relativně nízkokalorické jídlo s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem sacharidů. Pokud chcete snížit obsah kalorií, můžete slaninu nahradit například šunkou nebo kuřecím masem.

 

Výsledkem je chutný a jednoduchý recept, na kterém si pochutná celá vaše rodina i přátelé. Šneci z listového těsta se slaninou jsou skvělou alternativou k obvyklým předkrmům a určitě se stanou novou oblíbenou pochoutkou. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že si ho zamilujete!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button