DOBRÉ RADY PRO VAŘENÍRecepty

Jak připravit chřest – nejlepší recept

Jak připravit chřest? Pokud jste bílý chřest ještě nikdy neviděli, natož abyste s ním pracovali, je to nádherná zelenina. Lze s ním vařit stejnými způsoby jako s běžným zeleným chřestem, ale jeho chuť je jemnější a delikátnější, s lehkou hořkostí. Tento pokrm z německého bílého chřestu (spargel) se snadno připravuje i podává.

 

Jak připravit chřest

 

Jak připravit chřest

 

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 10 min.
  • Celkem: 40 min.
  • Počet porcí: 4 porce

 

Při přípravě chřestu můžete zdřevnatělé stonky buď odříznout, nebo je ohnout v místě přirozeného zlomu, který bývá obvykle asi centimetr u báze. Někdy se při ohýbání dozadu snadno a přirozeně zlomí. Jak připravit chřest.

 

Postupujte podle těchto pokynů. Podávejte je s rozpuštěným máslem a lahůdkovou šunkou, vařenou i sušenou (jako je prosciutto). Jídlo doplní suché bílé víno. Nejlepší recept na těsto na pizzu.

 

Suroviny

 

Suroviny

 

 

Recept Jak připravit chřest

 

Recept Jak připravit chřest

 

  1. Shromážděte ingredience.
  2. Naplňte hrnec nebo kastrol s těsně přiléhající pokličkou do poloviny vodou a přidejte sůl, cukr a máslo.
  3. Přikryjte a na prudkém ohni přiveďte k mírnému varu.
  4. Chřest očistěte tak, že odlomíte dřevnatý konec každého výhonu, který se přirozeně ohýbá.
  5. Pomocí škrabky na zeleninu začněte asi 1,5 cm od špičky každého výhonu a oloupejte zbývající tvrdou vnější vrstvu.
  6. Připravený chřest vložte do hrnce buď naležato, nebo nastojato do chřestového košíku, který se vejde do vysokého hrnce na chřest nebo špagety. Přikryjte a snižte teplotu na střední stupeň, aby se voda vařila.
  7. Chřest vařte 8 až 10 minut, nebo dokud nůž zapíchnutý do jednoho stonku nevyjde hladký.
  8. Vyjměte je z pánve a nechte okapat. Ihned podávejte se šunkou, rozpuštěným máslem, vařenými novými bramborami a případně holandskou omáčkou.
  9. Jak změkčit vlasy: 5 přírodních způsobů
  10. Co si dát během týdne k obědu

Tipy

 

Tipy

 

  • Pokud používáte vysoký hrnec na chřest, může být užitečné svázat chřest do svazků kuchyňským provázkem, aby se vám lépe přenášel.
  • Vařený bílý chřest je skvělou přílohou k šunce a vařeným novým bramborám s rozpuštěným máslem nebo holandskou omáčkou.
  • Vařený chřest je také dobrý s trochou citronové šťávy a strouhané citronové kůry, kterou posypeme po pouhém povaření.
  • Velmi dobře se hodí také k jednoduchému pokrmu z grilovaných krevet nebo mušlí, případně ke grilovanému kuřecímu nebo vepřovému masu. Šunka a chřest jsou obzvláště vhodným pokrmem s německým nádechem.

Jak skladovat vařený chřest

 

Jak skladovat vařený chřest

 

Uvařený chřest vydrží v zakryté nádobě až tři až čtyři dny. Jak připravit chřest. Můžete ji jednoduše ohřát na sporáku. Vaření v mikrovlnné troubě se raději vyhněte, protože byste mohli ztratit příliš mnoho vody.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button