PLOCHY PRO UŽITKOVÉ ÚPRAVYUžitečné rostliny

Jak co nejlépe skladovat petrželovou nať

Jak skladovat petržel. Jak skladovat čerstvou petržel: 3 způsoby skladování petržele. Čerstvé bylinky, jako je petržel, mohou vašim pokrmům dodat barvu a vůni a zlepšit jejich vzhled i chuť. Přečtěte si, jak skladovat čerstvou petržel, abyste mohli tuto oblíbenou bylinu co nejlépe využít.

Jak skladovat petržel v 6 krocích

 

Jak skladovat petržel v 6 krocích

Petržel je choulostivá bylina a vyžaduje šetrné zacházení. Jemné bylinky, mezi které patří koriandr, pažitka a kopr, skladujte nejlépe v suchu a v nádobě s vodou s nimi zacházejte jako s květinami. Při skladování petržele postupujte podle následujících pokynů:

1. Ořízněte petrželku. Položte mangold na prkénko a odřízněte spodní část stonků, přičemž odstraňte spodní půlcentimetr. Petrželku neomývejte, ale odřízněte všechny zhnědlé listy, abyste zachovali její čerstvost.
2. Bylinky vložte do nádoby. Naplňte skleněnou nádobu nebo nádobu centimetrem vody a vložte do ní bylinky. Pro udržení teploty bylinek použijte studenou vodu.
3. Čerstvé bylinky skladujte v chladničce. Křehké bylinky by se měly skladovat v chladničce volně přikryté plastovým sáčkem, který je k nádobě připevněn gumičkou. Sáček zabrání ztrátě vlhkosti listů a zabrání hnědnutí bylinek – příliš mnoho kyslíku způsobí hnědnutí bylinek.
4. Vyměňte vodu. Pro udržení čerstvosti vody ji každých několik dní vyměňte.
5. Před použitím bylinky jemně opláchněte. Petržel lehce opláchněte ve studené vodě, pak ji přetočte přes odstředivku na salát nebo ji položte na papírovou utěrku, aby zcela oschla; nadměrná vlhkost ji činí slizkou.
6. Při podávání ji rozmělněte. Petrželku nakrájejte nadrobno nebo ji použijte jako přílohu k pikantním pokrmům, jako je pečená drůbež, čerstvé těstoviny, vařené ryby apod.
Chcete-li z bylinek vytěžit co nejvíce, musíte si vybrat čerstvé. Při nákupu petržele v obchodě se vyhněte petrželi s hnědnoucími stonky nebo vadnoucími listy. Hledejte čerstvé, živé bylinky s jemnou travnatou vůní.

 

3 způsoby skladování petržele

 

3 způsoby skladování petržele

Existuje několik způsobů skladování, které prodlužují trvanlivost plocholisté petržele, takže si ji můžete vychutnat v pestu, salsách a dalších přílohách nebo pokrmech.

 

1. Skladujte v chladničce. Před použitím petržel opláchněte a osušte.

 

2. Suché: Odstraňte listy z bylinek a rozložte je na talíř přikrytý papírovou utěrkou. Přikryjte bylinky další papírovou utěrkou a poté je ohřejte v mikrovlnné troubě. Měkké bylinky, jako je například petržel, se podávají čtyřicet sekund, po kterých následují dvacetivteřinové intervaly. Bylinky rozdrťte na prášek pomocí tloučku nebo kuchyňského robotu a uložte je do vzduchotěsné nádoby. Čerstvá petržel je aromatičtější než suchá, ale sušené bylinky vydrží nějakou dobu a mohou být ozdobou jakéhokoli pokrmu. červené zelí

3. Zmrazení: Nasekejte bylinky a vložte je do zásobníků na led. Potřete je neutrálním olejem, například lehkým olivovým nebo řepkovým. Bylinky zmrazte a petrželové kostky použijte do všech receptů, které vyžadují nasekanou petržel, například do omáček, polévek nebo dušených pokrmů. Můžete je také zmrazit celé: vložte je do sáčku do mrazničky a uložte na bezpečné místo v mrazničce, aby se bylinky nepoškodily.

 

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button