Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Francouzský buldoček: popis plemene

Francouzský buldoček je malý, ale robustní pes s charakteristickýma netopýříma ušima a plochou lebkou. Toto plemeno se v posledních letech stalo velmi populárním a je stále oblíbenějším společníkem pro rodiny i jednotlivce. Díky své veselé povaze a nízkým nárokům na pohyb je francouzský buldoček skvělým psem do bytu.

 

Francouzský buldoček

 

Francouzský buldoček

 

Ačkoli se může zdát, že francouzský buldoček je líný a neaktivní pes, ve skutečnosti má spoustu energie a potřebuje pravidelnou, ale ne příliš namáhavou fyzickou aktivitu. Toto plemeno je velmi oddané svým majitelům a miluje společnost lidí. Francouzský buldoček navíc dobře vychází s dětmi a ostatními domácími zvířaty.

Pokud se rozhodnete pořídit si tento druh psa, je důležité si uvědomit, že francouzský buldoček je náchylný k některým zdravotním problémům, zejména k dýchacím potížím a podráždění kůže. Proto je důležité najít spolehlivého chovatele a zajistit mu odpovídající péči a zdravotní péči.

 

Plemeno

 

Plemeno

 

Francouzský buldoček je malé psí plemeno, které se původně vyvinulo v Anglii v 19. století. století. Byl vyšlechtěn z anglického buldočka a místního teriéra v Nottinghamu. Později se stal ve Francii oblíbeným společníkem a dostal své současné jméno. Francouzský buldoček byl oficiálně uznán jako plemeno v roce 1898.

Toto plemeno se vyznačuje malým vzrůstem a charakteristickýma „netopýříma“ ušima. Má krátkou, hladkou a lesklou srst, která může být zbarvena do různých odstínů, včetně bílé, černé, plavé a krémové. Francouzský buldoček má krátký a široký hřbet, který mu dodává robustní vzhled.

Toto plemeno má velmi přátelskou a láskyplnou povahu. Je to skvělý společník pro rodiny s dětmi a pro osamělé lidi. Francouzský buldoček je také známý svou inteligencí a snadno se učí novým věcem. Vzhledem k jeho malému vzrůstu a nízké aktivitě nepotřebuje mnoho pohybu, ale je důležité, aby měl dostatek pohybu a aby mu byla pravidelně upravována srst a zuby.

Podle standardu plemene FCI patří francouzští buldočci do skupiny 9 – Společenští psi. Jejich velikost se pohybuje od 25 do 35 cm a hmotnost od 8 do 14 kg. Jejich průměrná délka života je 10 až 12 let. Francouzský buldoček se stal oblíbeným plemenem v mnoha zemích světa a stále si udržuje popularitu jako milující a oddaný společník.

 

Vzhled

Francouzský buldoček má standardní buldočí vzhled. Jeho postava je malá a poměrně robustní. Jeho nejvýraznějšími rysy jsou velké kulaté uši a jakoby složený obličej. Tento pes má krátkou, lesklou srst bez podsady, která může mít různé barvy.

Výška francouzského buldočka se pohybuje kolem 30 cm a hmotnost od 8 do 14 kg. Jeho netopýří uši jsou pro toto plemeno charakteristické a nikdy se nezmění. Kromě toho má na hlavě kožní záhyby a na obličeji vrásky, které mu dodávají charakteristický vzhled. Jeho hlava je mezi ušima plochá a má široký čenich.

Ocas francouzského buldočka je krátký a zahnutý, srst na něm je krátká a hladká. Barvy srsti mohou být různé, od černé, bílé, plavé, šedé až po různé kombinace těchto barev.

Celkově má francouzský buldoček vzhled, který je pro toto plemeno charakteristický. Jeho netopýří uši, kožní záhyby a vrásky v obličeji mu dodávají osobitý vzhled, který je jedinečný a snadno rozpoznatelný.

 

Charakter a chování

Francouzský buldoček má veselou a nekomplikovanou povahu. Je to inteligentní a tvrdohlavý pes, který se rychle učí novým kouskům, ale dokáže být také trochu ostražitý, když se mu něco nelíbí.

Toto plemeno je velmi hravé a má spoustu energie, takže potřebuje dostatek pohybu a zábavy. Proto by se měl vždy udržovat v dobré kondici a mít dostatek pohybu.

Francouzský buldoček je také velmi společenský pes a rychle se adaptuje na nové prostředí. Je to vynikající společník pro rodiny s dětmi a dokonce i pro majitele malých psů.

Díky své povaze a chování se francouzský buldoček stává stále oblíbenějším plemenem. Pokud hledáte společenského a hravého psa, mohl by pro vás být francouzský buldoček tím pravým.

 

Výchova a výcvik francouzského buldočka

 

Výchova a výcvik francouzského buldočka

 

Francouzský buldoček je plemeno, které je svému majiteli velmi oddané a potřebuje pozornost a lásku. Výchova a výcvik jsou proto klíčem k tomu, aby byl pes šťastný a zdravý.

Při výchově francouzského buldočka je důležité být důsledný a trpělivý. Toto plemeno je známé svou tvrdohlavostí, takže musíte najít způsob, jak ho motivovat a udržet jeho pozornost. Pozitivní motivace je nejlepší způsob, jak naučit francouzského buldočka novým věcem.

Výcvik by měl začít co nejdříve, aby se pes naučil základní povely a chování. Je důležité naučit ho, jak se chovat v různých situacích a jak se chovat k lidem a ostatním zvířatům.

Výcvik je důležitou součástí výchovy francouzského buldočka. Toto plemeno má rádo pohyb a aktivitu, proto je dobré při výcviku zařazovat různé hry a cvičení. Volný styl a agility jsou pro toto plemeno skvělé aktivity.

Je důležité si uvědomit, že francouzský buldoček není příliš náročný na výcvik. Jen mu dopřejte dostatek pohybu a pozornosti, aby byl šťastný a zdravý. S trpělivostí a láskou může být francouzský buldoček skvělým společníkem pro každého majitele. Šampon na vlasy: nejlepší rady a účinky

 

Péče

Francouzský buldoček je plemeno, které nevyžaduje příliš mnoho péče. Jejich krátká srst nepotřebuje časté koupání, stačí ji umýt, když se zašpiní nebo ušpiní. Při koupání je nutné používat speciální šampony pro psy, které neobsahují agresivní složky, jež by mohly poškodit jejich kůži.

Kromě toho francouzský buldoček potřebuje pravidelnou péči o zuby a uši. Jejich zuby je třeba čistit alespoň jednou týdně, aby se zabránilo tvorbě zubního kamene a zápachu z úst. Uši je třeba pravidelně čistit, zejména pokud je pes náchylný k ušním infekcím. Krátkosrstá plemena psů : 15 plemen krátkosrstých psů

K jednoduché péči o francouzského buldočka patří pravidelné kartáčování srsti. Stačí použít měkký kartáč, který pomůže odstranit odumřelé chloupky a zabrání tvorbě žmolků. Tento proces by se měl provádět alespoň jednou týdně.

Celkově lze říci, že francouzský buldoček je plemeno, které nevyžaduje příliš mnoho péče a je vhodné pro majitele, kteří hledají nenáročného a nenáročného domácího mazlíčka. Francouzská plemena psů – 15 francouzských plemen psů

 

Krmení

Francouzský buldoček je plemeno, které vzhledem ke své anatomii a psychice potřebuje speciální dietu. Vzhledem ke krátké noze a nozdrám je termoregulace i samotný přísun vzduchu pro zvíře omezený. Proto je důležité, aby majitelé svým psům poskytovali vhodné krmivo a potravu.

Existuje mnoho různých možností krmení francouzského buldočka, ale je důležité vybrat kvalitní a vyvážené krmivo. Majitelé by měli hledat krmivo, které obsahuje dostatek bílkovin, tuků, vitaminů a minerálních látek. Krmivo by také mělo být lehce stravitelné a nemělo by obsahovat umělá barviva ani konzervační látky.

Majitelé by také měli dbát na to, aby byl pes krmen pravidelně a v dostatečném množství. Dospělí francouzští buldočci by měli být krmeni dvakrát denně, zatímco štěňata by měla být krmena častěji.

Kromě krmiva mohou majitelé psům nabízet také různé druhy potravy, například syrové maso, zeleninu a ovoce. Majitelé by však měli být při nabízení tohoto typu krmiva opatrní a měli by se ujistit, že krmivo je pro jejich psa bezpečné a neobsahuje žádné nebezpečné látky. Nejlepší domácí pes : TOP 13 plemen

Pokud mají majitelé obavy ohledně krmení francouzského buldočka, měli by se poradit s veterinárním lékařem, který jim poskytne odborné rady a doporučení ohledně krmení a výživy.

 

Zdraví

Francouzský buldoček se obvykle těší dobrému zdraví a dožívá se průměrně 10-13 let. Stejně jako u každého plemene se však vyskytují určité problémy.

Jedním z nejčastějších problémů je dermatitida, která může vzniknout, pokud nejsou ošetřeny záhyby na tlamě nebo mezi prsty. Tomuto problému lze snadno předejít pravidelným čištěním a sušením záhybů.

Dalším problémem je chrápání a nadýmání. Tyto problémy jsou u tohoto plemene časté, protože mají krátkou a širokou hlavu a krátký nos. Pro minimalizaci těchto problémů je důležité kontrolovat jejich stravu a pravidelně cvičit.

Kromě toho může francouzský buldoček trpět několika genetickými chorobami, jako je dysplazie kyčelních kloubů, kardiomyopatie a epilepsie. Proto je důležité, aby byl získán od renomovaného chovatele a aby byl pravidelně kontrolován veterinářem.

Zdraví a péče o francouzského buldočka jsou celkově důležité pro délku a kvalitu jeho života. Pravidelné veterinární prohlídky, správná strava a pohyb, stejně jako péče o kůži a srst jsou klíčem ke zdraví tohoto milého psa. Mini psi plemen – 18 mini plemen psů

 

Informace o chovu

 

Informace o chovu

 

Francouzský buldoček je oblíbené plemeno, jehož chov vyžaduje určitou péči a pozornost. Chovatel by měl mít dostatek zkušeností s chovem psů a měl by být ochoten se ke svým psům chovat s láskou a trpělivostí.

Při výběru chovatelské stanice by si měl zájemce o štěně zjistit, zda je chovatel registrován ve Slovenském kynologickém svazu a zda dodržuje chovatelský řád a standard plemene. Je také důležité zjistit, jakými testy a zkouškami prošli rodiče štěňat, aby se minimalizovala pravděpodobnost dědičných chorob.

Francouzský buldoček je svalnatý pes o hmotnosti 8 až 14 kg. Je důležité, aby chovatel byl schopen zajistit psům odpovídající stravu a pohyb, aby byli zdraví a fit. Je také nutné věnovat pozornost péči o kožní záhyby, které jsou náchylné k infekci a podráždění.

Při výchově štěňat je důležité být trpělivý a důsledný. Francouzský buldoček může být někdy tvrdohlavý, ale pozitivním výcvikem a motivací se může naučit různé triky a povely.

Důležitou součástí chovu francouzských buldočků je také veterinární péče. Mělo by být zajištěno pravidelné očkování, odčervení a preventivní péče o zuby a srdce. Důležité je také sledovat příznaky dědičných chorob, aby mohly být co nejdříve odhaleny a léčeny.

Celkově je chov francouzského buldočka náročný, ale s láskou a péčí je možné zajistit psovi zdravý a šťastný život.

 

Příslušenství

Francouzský buldoček je malý, ale robustní pes s krátkým nosem a silnou postavou. Proto je důležité poskytnout mu správné doplňky, které mu budou vyhovovat a zajistí jeho pohodlí a bezpečnost.

 

Obojky a postroje

Obojky a postroje jsou nezbytným příslušenstvím každého psa. Pro francouzského buldočka je důležité vybrat obojek nebo postroj, který bude pohodlný a nebude dráždit jeho krk. Proto by měly být vyrobeny z měkkých materiálů, jako je kůže nebo neopren. Postroje jsou pro francouzského buldočka lepší volbou, protože mají větší plochu pro podporu hrudníku a lépe rozkládají tlak z vodítka.

 

Interiérové příslušenství

Francouzští buldočci jsou také vhodní pro život v bytě, protože nepotřebují velký dvůr, kde by mohli běhat. Pro zajištění pohodlí a bezpečnosti je důležité vybavit ho vhodnými interiérovými doplňky. Například měkké lůžko, kde může odpočívat, nebo koberce, které mu poskytují dobrou trakci na hladkém povrchu.

 

Asistenční a doprovodní psi

Francouzský buldoček je skvělým společníkem pro lidi, kteří hledají malého psa s velkým srdcem. Tito psi jsou velmi přátelští a milují společnost lidí. Proto je důležité vybavit je vhodnými doplňky, které jim umožní doprovázet své majitele na procházkách, výletech a dovolených. Například košíky na kola, přenosné tašky atd.

 

Výběr správného příslušenství pro francouzského buldočka může být náročný, ale správné příslušenství zajistí vašemu psovi pohodlí a bezpečnost. Proto je důležité zvážit jeho potřeby a osobnost a vybrat doplňky, které mu budou vyhovovat.

 

Historie plemene francouzský buldoček

 

Historie plemene francouzský buldoček

 

Francouzský buldoček má dlouhou a zajímavou historii. Její předchůdci se poprvé objevili v polovině 19. století. století v Anglii jako miniaturní verze buldoka. Byli vyšlechtěni dělnickou třídou s cílem získat menšího a vhodnějšího společníka, než je anglický buldok. V tomto období se také objevily psí zápasy, a proto bylo důležité vyšlechtit psa, který by nebyl zaměřen na zápasy.

V roce 1860 byl francouzský buldoček dovezen do Francie, kde se stal velmi oblíbeným. Francouzi ho přijali s nadšením a začali ho chovat jako společenského psa. V roce 1885 byly provedeny první zápisy do plemenné knihy a o 13 let později, v roce 1898, byl vypracován první standard plemene. V témže roce jej francouzská Société Centrale Canine uznala jako samostatné plemeno.

Během 20. století se francouzský buldoček stal populárním i v dalších zemích a postupně se rozšířil do celého světa. Jeho popularita však přinesla i mnoho problémů, protože někteří chovatelé se zaměřili pouze na vzhled psa a zanedbali jeho zdraví a povahu. Proto se dnes mnoho organizací a chovatelů snaží zlepšit stav plemene a zajistit jeho dlouhodobou udržitelnost.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button