Kuriozity z živočišné říšeZAJÍMAVOSTI O ZVÍŘATECH

Nejdražší domácí zvířata 10 exotických domácích zvířat

Nejdražší domácí zvířata .Mít domácího mazlíčka je docela příjemný zážitek, který vám dává pocit radosti a náklonnosti. Nejčastěji si vybíráme psy, kočky a různé druhy ptáků. I když se jedná o některé z obvyklých možností, mnozí z nás dávají přednost jiným druhům domácích zvířat. S různými možnostmi souvisí také různé ceny. Sestavili jsme seznam deseti nejznámějších zvířat známých z hlediska jejich ceny. Exotická domácí zvířata

10. Ara Hyacint

ara Nejdražší domácí zvířata


Ara hyacintový je největší papoušek na světě a také nejdražší. Tito papoušci mají mimořádně silný zobák, který používají k drcení tvrdých semen a ovoce. Průměrná cena tohoto papouška v Jižní Americe je 13 000 eur. 

9. Bílá lvíčata – nejdražší domácí zvířata

9. Bílá lvíčata Nejdražší domácí zvířata


Lvi bílí jsou jedním z nejvzácnějších druhů na světě. Předpokládá se, že jejich bílá barva je výsledkem výjimečné genové mutace. Protože se jedná o vzácné plemeno, má mezi milovníky domácích zvířat vysokou hodnotu a na trhu s domácími zvířaty vysokou cenu, bílé lvíče vás vyjde přibližně na 130 000 eur. Bílí lvi poprvé upoutali pozornost veřejnosti v 70. letech 20. století.

Asijská zvířata – 10 vzácných zvířat z Asie

8. Python Lavender Albino Ball – Exotická zvířata

8. Lavender Albino Ball Python Nejdražší domácí zvířata


Krajta albinotická levandulová je známá tím, že se díky svým neobvyklým žlutým skvrnám na levandulovém pozadí stala jedním z nejdražších domácích mazlíčků. Cena produktu Lavender Albino Ball Python je 35 000 eur. Levandulová krajta albinotická musí jíst jednou týdně. Vždy však potřebují misku s čistou vodou. Kromě pití se také rádi koupou. 

7. Tichomořský tuňák obecný

7. Tuňák obecný Nejdražší domácí zvířata


Tuňák je jedním z těch živočichů, kteří jsou na pokraji vyhynutí . Tuňák byl pro svou chuť vždy žádaný po celém světě , ale jeho vzácnost se zvýšila. Pokud jde o zdroje, na japonském trhu se tuňák obecný prodával za alarmující cenu 1,6 milionu , zatímco cena tuňáka za kilogram činí 7 000 EUR. Zvíře na f

6. Kočka Savannah

6. Savannah Kočky Nejdražší domácí zvířata


Savanské kočky patří k nejkrásnějším plemenům koček a jsou známé svými mimořádně dobrými sociálními, mentálními a věrnými vlastnostmi.Hodnota tohoto plemene závisí na jeho schopnostech a inteligenci.

5. Šimpanzi

5. Šimpanzi Nejdražší domácí zvířata


Exotičtí domácí mazlíčci .Šimpanzi jsou mezi milovníky domácích mazlíčků oblíbení pro svou podobnost s člověkem; tradice chovu šimpanzů jako domácích mazlíčků trvá již po staletí a šimpanzi patří mezi nejinteligentnější zvířata. Mohou se dožít až 60 let. Šimpanz vás vyjde na 55 000 eur , kromě toho potřebujete povolení a licenci na chov exotických zvířat.

6 receptů na výrobu domácích kondicionérů pro každý typ vlasů

4. Berani – nejdražší domácí zvířata

4. beranidlo Nejdražší domácí zvířata Exotická domácí zvířata
Jste překvapeni? Ano, také jsme s údivem zjistili, že berani patří mezi nejdražší domácí zvířata. V roce 2009 byl prodán bezchybný beran za alarmující částku 300 000 eur, což je dokonce více než bílé lvíče; beran je považován za elitní zvíře.Exotická zvířata. Zvíře na g

3. Arabský kůň – Nejdražší domácí zvířata

3. Arabský kůň Exotická zvířata


Arabští koně jsou považováni za jedno z nejkrásnějších a nejdražších plemen koní všech dob. Historický původ koně sahá až na Blízký východ a je to jedno z nejstarších plemen. Arabští koně jsou známí a cenění pro svou silnou kostru, rychlost a vytrvalost, a proto se používají k ošetřování jiných plemen koní. Cena arabského koně se pohybuje kolem 100 000 eur . Zvíře na n

2. Bílí bengálští tygři – nejdražší domácí zvířata

2. Bílí bengálští tygři Exotická zvířata


Exotická domácí zvířata .Domestikace divokých zvířat, zejména těch ohrožených, jako jsou bílí tygři, sice není legální, ale přesto se tito tygři dostali na první místo v žebříčku nejdražších domácích zvířat. Nejenže jsou to drahá domácí zvířata, ale patří také k nejdražším zvířatům na celém světě. Stejně jako bílí lvi jsou i bílí bengálští tygři mimořádně vzácným a krásným plemenem, které je uznáváno pro svou krémově bílou srst a krásné modré oči. Jejich držení je však nezákonné, ale podle zdrojů mohou stát 100 000 eur a více.

1. Tibetský mastif – Nejdražší domácí zvířata

1. Tibetský mastif - exotická zvířata
Tibetský mastif, pes s divokým lvím výrazem, je velmi cenným domácím mazlíčkem. Je to jeden z největších psů na světě. Tibetští mastifové jsou původně hlídací psi vycvičení k ochraně hospodářských budov, paláců a klášterů. Místní tibetské kmeny ho používaly k ochraně ovcí před vlky, levharty, medvědy a tygry.Tibetský mastif je vzácné plemeno psa. V březnu 2011 byl v Číně prodán tibetský mastif za rekordní cenu 1,3 milionu eur.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button