Kuriozity z živočišné říšeZVÍŘATA PODLE ABECEDY

Zvířata na v 33 zvířata na písmeno v

Zvířata s písmenem v 33 zvířat s písmenem v. Zajímá vás, která zvířata začínají na písmeno v? Připravili jsme pro vás seznam zvířat začínajících na v. Nejkrásnější zvířata s v a něco málo o nich.

 

Zvířata v

 

Zvířata v

1. vyza
2. ročník
3. vydra
4. birdspotter
5. spinner
6. topper
7. highlander
8. zmije
9. pytlovina
10. vrána
11. wren
12. vombat
13. vorvaň
14. vrabec
15. vodnář
16. volavka
17. vlk
18. watermistress
19. vlha
20. whisky
21. vladyka
22. veverka
23. veverka
24. vesta
25. velryba
26. veslaři
27. velhad
28. nešpory
29. včelař
30. vari
31. varan
32. vakcína
33. vačice

 

1. vlk

 

Wolf

 

Jako všichni suchozemští savci, kteří jsou lovci smeček, se vlk živí především volně žijícími býložravými kopytníky, které lze rozdělit na velké 240-650 kg a střední 23-130 kg, přičemž jejich tělesná hmotnost je podobná hmotnosti všech členů smečky. Vlk se specializuje na lov zranitelných jedinců velké kořisti, Zvířata, u nichž je patnáctičlenná smečka schopna skolit dospělého losa. Rozdíly v potravě vlků žijících na různých kontinentech jsou založeny na rozmanitosti kopytníků a dostupné menší a domestikované kořisti. 10 plemen psů, kteří vypadají jako vlci.

 

 

V Severní Americe převažují v potravě vlků velcí kopytníci (kopytníci) a středně velcí savci. V Asii a Evropě převažují v jejich potravě volně žijící středně velcí kopytníci a původní druhy.  56 V celé Eurasii se vlk živí především losy, jeleny, srnci a divokými prasaty. 57 V Severní Americe jsou losi, losi, karibu, jeleni běloocasí a jeleni lesní důležitou kořistí v celém areálu rozšíření. Vlk dokáže strávit potravu během několika hodin a během jednoho dne se může nakrmit i několikrát.Zvířata rychle zkonzumují velké množství masa. Zvíře na i

 

2. varan

 

varan

 

Ve volné přírodě váží varan komodský obvykle kolem 70 kg, ale jedinci chovaní v zajetí často váží více. Podle Guinnessovy knihy rekordů váží průměrný dospělý muž 79 až 91 kg a měří 2,59 m, zatímco průměrná dospělá žena váží 68 až 73 kg a měří 2,29 m. Rekordních hodnot dosáhl volně žijící jedinec, který měřil 3,13 m a vážil 166 kg (včetně nestrávené potravy). Mastné vlasy : 5 domácích prostředků.

 

Zvířata na 3. velhad

 

Zvířata ve 3. velhadu

 

Charakteristickým znakem je trojúhelníková hlava, která je zřetelně oddělena od silného těla. Zbarvení velryby královské se pohybuje od červenohnědé přes oranžovou a žlutou až po tmavě hnědou s oranžovočerveným ocasem. Od nosu až ke krku se táhne tmavý pruh. Na břiše je had tmavě krémový až žlutý. V zajetí dorůstá délky 2,5 až 3 m. Největší hadi světa : 10 největších hadů

 

Zvířata ve v. 4. vorvaň

 

Zvířata na v 4. vorvaňovec

 

Plejtvák obrovský je výjimečný svou velmi velkou hlavou, zejména u samců, která obvykle tvoří třetinu délky. Jeden z odborných názvů tohoto druhu, macrocephalus, je ostatně odvozen z řeckého slova „velká hlava“. Na rozdíl od hladké kůže většiny ostatních kytovců je kůže na hřbetě vorvaně obvykle hrbolatá; dobrovolníci, kteří se věnují pozorování velryb, ji často přirovnávají ke švestce.

 

Vorvani mají jednotně šedou barvu, která se na slunci může jevit jako hnědá („velká bílá velryba“ z Melvillova románu Zvířata, pokud takové zvíře existovalo, byla albín a skutečně byli pozorováni i bílí vorvani). Není překvapením, že mozek vorvaňů je největší a nejtěžší ze všech zvířat (u dospělého samce váží v průměru 7 kg). Vzhledem k velikosti těla se však nejedná o velký mozek. Zvíře na c

 

Zvířata ve v. 5. Veverka

 

Zvířata v 5. veverka

 

Veverky jsou obecně malá zvířata, od afrických veverek a nejmenších veverek s celkovou délkou 10-14 cm a hmotností pouhých 12-26 g až po bhútánskou obří létající veverku vážící až 1 kg. 27 m a několik druhů svišťů, kteří mohou vážit 8 kg i více. Veverky mají obvykle štíhlé tělo s velmi dlouhým huňatým ocasem a velkýma očima. Jejich srst je obecně měkká a hedvábná, i když u některých druhů je mnohem hrubší než u jiných. 

 

6. vydra

 

Vydra

 

Vydry mají dlouhé, štíhlé tělo a relativně krátké končetiny. Jejich nejnápadnějšími anatomickými znaky jsou silné pavučinové nohy, které používají k plavání, a schopnost zadržet dech pod vodou.Zvířata připomínají tuleně. Většina z nich má na nohou ostré drápy a všechny kromě vydry mořské mají dlouhý svalnatý ocas. Délka dospělých jedinců 13 druhů se pohybuje od 0,6 do 1,8 m a hmotnost od 1 do 45 kg. Asijská vydra malá je nejmenším druhem vydry, vydra obrovská a vydra mořská jsou největšími druhy. Mají velmi jemnou, izolovanou podsadu, která je chráněna vnější vrstvou dlouhých ochranných chlupů. Díky tomu se v nich zachytí vrstva vzduchu, která je pod vodou udržuje v suchu, teple a trochu nadnáší.

 

Zvířata ve v. 7. VČASNÉ

 

Zvířata v 7. věku

 

Největší evropská sova (délka těla je asi 600 – 750 mm,  křídla 470 mm, Zvířata v ocase 255 mm, rozpětí křídel je 160 – 188 cm a hmotnost 1330 – 2800 g ) s vyvinutýma „ušima“ a až po drápy a přerostlé nohy. Je hnědohnědý s tmavými skvrnami, s výraznějšími skvrnami a pruhy na břišní straně. Typický je kolísavý let.

 

 

 

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button