ZdravíZDRAVÍ A VÝŽIVA

Co pomáhá na bradavice, rostlina na bradavice

Co pomáhá na bradavice, rostlina na bradavice. Přírodní léčba bradavic

Co jsou to bradavice? Co pomáhá u bradavic

 

Co jsou to bradavice Co pomáhá u bradavic

Bradavice jsou neškodné kožní výrůstky způsobené lidským papilomavirem (HPV). Existuje více než 100 typů HPV. Tento virus způsobuje výskyt bradavic na obličeji, genitáliích a rukou.

 

Jaké jsou přírodní způsoby léčby bradavic?

 

Jaké jsou přírodní způsoby léčby bradavic

 

Většina přírodních léčebných postupů pro bradavice nemají mnoho výzkumu za nimi. V minulosti však lidem pomohly. Vzhledem k tomu, že tato ošetření nejsou obvykle ani drahá, ani škodlivá, stojí za to je vyzkoušet.

 

Nechte čas a svůj imunitní systém pracovat

 

Nechte čas a svůj imunitní systém pracovat

 

Tato metoda, známá také jako „pozorné vyčkávání“, naznačuje, že počkáte a necháte bradavice časem zmizet. Většina bradavic zmizí sama. Pokud vás však bradavice obtěžují nebo jsou pro vás nevzhledné, možná je budete chtít léčit přírodními metodami. Kokosový olej , zbraň proti vypadávání vlasů

 

Používejte vysoce kvalitní esenciální olej

 

Používejte vysoce kvalitní esenciální olej

 

Vysoce kvalitní esenciální olej má antimikrobiální a exfoliační vlastnosti. Malá studie zjistila, že lokální léčba bradavic pomocí tea tree oleje pomohla snížit počet bradavic u mladého pacienta během 12 dnů. Neexistují však žádné rozsáhlé studie, které by tato zjištění potvrdily.

Jablečný ocet Jak se zbavit bradavic na nohou

 

Jablečný ocet Jak se zbavit bradavic na nohou

 

Jak se zbavit bradavic na nohou? Jablečný ocet je populární bradavice léčba, která byla dělat kola na internetových stránkách. Tento postup spočívá v namočení vatového tamponu do jablečného octa a jeho nanesení na pokožku každý večer před spaním. Umístění obvazu na bradavice může pomoci chránit bradavice a udržet ocet na místě.

 

Jablečný ocet je sice přírodní léčba, ale přesto je kyselý a při aplikaci na kůži může způsobit bolest a nepříjemné pocity. Neředěný jablečný ocet by se neměl používat na obličej, protože může být příliš silný.

 

Rostlina na bradavice

 

Rostlina na bradavice

 

Někteří bylinkáři a odborníci na přírodní zdraví podporují určité byliny při léčbě bradavic. Příklady bylin, které mohou být účinné při léčbě bradavic, jsou např.:

  • Echinacea, známá také jako květ šišáku fialového, se může užívat jako perorální doplněk, který pomáhá snižovat výskyt bradavic. Echinacea je k dispozici také jako čaj.
  • Euphorbia wallichii. Šťávu z této byliny lze konzumovat k léčbě bradavic a kožních infekcí.
  • Ficus carica (fíkovník) . Latex z tohoto druhu fíkovníku pomohl snížit výskyt bradavic u účastníků studie.
  • Česnekové masti. Při lokální aplikaci česnekové masti údajně snižují výskyt bradavic. Pro potvrzení jejich účinnosti však nejsou k dispozici dostatečné důkazy.
  • Vědci neprovedli rozsáhlé studie o tom, jak tyto léčebné postupy mohou účinně snížit výskyt bradavic. Před užíváním jakýchkoli doplňků stravy se pečlivě poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

 

Lepicí páska, ta je na všechno? Odstranění bradavic doma

 

Lepicí páska, ta je na všechno Odstraňování bradavic doma

 

Odstranění bradavic doma. Ačkoli se to může zdát jako neobvyklý přístup k léčbě bradavic, někteří lidé tvrdí, že pravidelné používání lepicí pásky na bradavice může pomoci při jejich léčbě. Lékaři přesně nevědí, proč lepicí páska funguje, ale možná chrání před třením a poskytuje určitý peeling, když se páska sama odstraní.

 

Jedna malá studie srovnávající lepicí pásku s kryoterapií zjistila, že u účastníků používajících lepicí pásku došlo k odstranění bradavic asi po dvou měsících. Účastníci, kteří používali lepicí pásku, také uváděli méně negativních vedlejších účinků než ti, kteří své bradavice léčili kryoterapií. Ovoce s nejvyšším obsahem vody Top 10 druhů ovoce.

 

Bezbarvý lak na nehty – Jak vypadá bradavice

 

Bezbarvý lak na nehty - Jak vypadá bradavice

 

Nanesením bezbarvého laku na nehty na bradavici údajně zbavíte kůži kyslíku, čímž kožní buňky „odumřou“ a bradavice zmizí. Jak vypadá bradavice. Ačkoli lékaři tento přístup neověřili, může vytvořit ochrannou bariéru mezi bradavicí a okolím.

 

Odstraňovač bradavic s kyselinou salicylovou

 

Odstraňovač bradavic s kyselinou salicylovou
Odstraňovač bradavic s kyselinou salicylovou

 

Kyselina salicylová je lék prodávaný v mnoha drogeriích, který může pomoci odstranit bradavice. Tato beta-hydroxykyselina podporuje exfoliaci vrstev kůže nad bradavicí. Co pomáhá na bradavice.  Přípravek se prodává ve formě gelů, pleťových vod a náplastí, které lze aplikovat na kůži. Kyselina salicylová je také běžnou složkou aspirinu, šamponů proti lupům a přípravků proti pupínkům.

 

Aby byla kyselina salicylová co nejúčinnější, musí se aplikovat denně, obvykle po pětiminutovém namočení pokožky do vody nebo po koupeli. Člověk může také použít jiné léčby, například po použití kyseliny salicylové, on nebo ona lepí lepicí páskou na bradavice pomoci zbavit bradavice.

 

Zatímco někteří lidé používají kyselinu salicylovou na obličeji k léčbě pupínků, kyselina salicylová pro bradavice je v mnohem silnějších procentech a neměla by být použita na obličeji. Tato léčba může obvykle trvat až tři měsíce, než se bradavice zbavíte.

 

Posílení imunitního systému – Co pomáhá při bradavicích

 

Posílení imunitního systému - Co pomáhá při bradavicích

 

Protože bradavice jsou virové, oslabený imunitní systém může vést k vyššímu výskytu bradavic. Opatření na posílení imunitního systému mohou pomoci snížit výskyt bradavic.

Zde je několik způsobů, jak si můžete udržet silný imunitní systém:

  • Jezte zdravou stravu plnou čerstvého ovoce, zeleniny a celozrnných výrobků.
  • Pravidelně cvičte, abyste si udrželi výborné zdraví srdce. Dobrou volbou pro fyzickou aktivitu je chůze, hodiny aerobiku nebo jízda na kole.
  • V noci si dopřejte dostatek odpočinku, abyste podpořili funkci imunitního systému a regeneraci.
  • Péče o sebe je nejen prospěšná pro vaše celkové zdraví, ale pravděpodobně pomůže snížit pravděpodobnost výskytu bradavic.

 

Jak můžete bradavicím předcházet? Co pomáhá u bradavic

 

Jak můžete zabránit bradavicím Co pomáhá při bradavicích

 

Co pomáhá na bradavice. Lékaři vědí, že někteří lidé mají větší pravděpodobnost vzniku bradavic. Patří mezi ně např:

  • lidé, kteří často chodí bosí
  • zpracovatelé masa a řezníci
  • lidé, kteří si koušou nehty
  • lidé s oslabenou imunitou, někdy v důsledku léčby rakoviny nebo HIV.
  • Všem těmto faktorům sice nemůžete zabránit, ale některým ano (např. nekousání nehtů).
  • Smích jako lék na stres – Proč je smích tak důležitý ?

Mezi další způsoby prevence bradavic patří:

  • Na veřejných toaletách, v tělocvičně, vždy noste boty.
  • Často si myjte ruce, abyste zabránili šíření HPV.
  • Nesdílejte s ostatními lidmi osobní předměty, jako jsou ručníky, holicí strojky nebo dokonce pemza.
  • Pokud máte bradavici, zakryjte ji obvazem a netrhejte ji. Tím lze zabránit náhodnému šíření HPV na ostatní.

 

Závěr Co pomáhá pro bradavice

Ačkoli mnoho bradavic zmizí samo, pokud se neléčí, můžete vyzkoušet domácí a přírodní prostředky, které pomáhají při jejich léčbě. Tato léčba však nevyléčí virus, který bradavice způsobuje. V důsledku toho se bradavice mohou znovu objevit.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button