ReceptyRECEPTY

Čínské dušené červené zelí recept

Dušené čínské červené zelí. V této skvělé vánoční příloze k uzeninám můžete obměnit červené zelí.

Dušené čínské červené zelí

 

Čínské dušené červené zelí recept

 

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 30 min.
  • Obtížnost: snadná
  • Podává se: 4 porce

 

Výživové hodnoty: na jednu porci

Složení

 

  • 1 velké červené zelí, jemně nakrájené
  • 3 červené papriky , rozpůlené, zbavené semen a nakrájené na kousky
  • velký kus čerstvého zázvorového kořene, oloupaný a jemně nasekaný
  • 4 hvězdičky anýzu
  • 4 nasekané stroužky česneku
  • 75 ml rýžového octa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 50 g krystalového cukru
  • 4 jarní cibulky, jemně nakrájené
  • opražená sezamová semínka
  • 1 lžíce sezamového oleje

Postup – Dušené čínské červené zelí

 

KROK 1

Všechny ingredience kromě jarní cibulky, sezamových semínek a oleje vyklopte do velké pánve s pokličkou a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni 25-30 minut, dokud se všechna tekutina neodpaří, a pokračujte ve vaření za pravidelného míchání, dokud se šťáva nestane opravdu lepkavou a nepokryje zelí.

 

KROK 2

Smíchejte polovinu jarní cibulky a sezamová semínka a přidejte je do mísy. Podávejte posypané zbylou jarní cibulkou a sezamovými semínky a pokapané sezamovým olejem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button