Dušené čínské červené zelí. V této skvělé vánoční příloze k uzeninám můžete obměnit červené zelí.
Obsah článku:
Dušené čínské červené zelí
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 30 min.
- Obtížnost: snadná
- Podává se: 4 porce
Výživové hodnoty: na jednu porci
- kcal 150
- tuk 56g
- nasycené mastné kyseliny 1g
- sacharidy 22g
- cukry 20g
- vláknina 5g
- Bílkoviny 4g
- nízký obsah soli 1,41 g
- Co si dát během týdne k obědu
Složení
- 1 velké červené zelí, jemně nakrájené
- 3 červené papriky , rozpůlené, zbavené semen a nakrájené na kousky
- velký kus čerstvého zázvorového kořene, oloupaný a jemně nasekaný
- 4 hvězdičky anýzu
- 4 nasekané stroužky česneku
- 75 ml rýžového octa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 50 g krystalového cukru
- 4 jarní cibulky, jemně nakrájené
- opražená sezamová semínka
- 1 lžíce sezamového oleje
Postup – Dušené čínské červené zelí
KROK 1
Všechny ingredience kromě jarní cibulky, sezamových semínek a oleje vyklopte do velké pánve s pokličkou a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni 25-30 minut, dokud se všechna tekutina neodpaří, a pokračujte ve vaření za pravidelného míchání, dokud se šťáva nestane opravdu lepkavou a nepokryje zelí.
KROK 2
Smíchejte polovinu jarní cibulky a sezamová semínka a přidejte je do mísy. Podávejte posypané zbylou jarní cibulkou a sezamovými semínky a pokapané sezamovým olejem.