Nakládané červené zelí. Tato nakládaná zelenina se hodí jako pestrá příloha k sýrům nebo masu, lze ji také zavařit a darovat.
Obsah článku:
Nakládané červené zelí
- Příprava:15 minut
- Vaření:15 min.
- Obtížnost: snadná
- Vyrobeno: 1 kg
- Dámské zimní boty – 8 tipů, jak si vybrat
Výživové hodnoty: na jednu porci
- kcal 66
- tuk 0,3 g
- nasycené mastné kyseliny 0g
- sacharidy 15g
- cukry 15g
- vláknina 0,4 g
- protein 0,4 g
- nízký obsah soli 0,7 g
Složení
- 500 g červeného zelí, jemně nakrájeného
- 140 g hrubé mořské soli
- 500 ml jablečného octa
- 200 ml červeného vína
- 400 g krystalového cukru
- 2 lžičky černého pepře
- 6 bobkových listů
- 2 lžíce žlutého hořčičného semínka
- Jak připravit červené zelí – 10 nejlepších receptů
Postup – Nakládané červené zelí
KROK 1
Nakrájené zelí vložte do cedníku nad dřezem a posypte solí. Nechte je 2 až 3 hodiny odstát, poté je slijte a smyjte sůl. Osušte je čistým hadříkem.
KROK 2
Ocet, víno, cukr, zrnka pepře a bobkové listy dejte do velkého širokého hrnce a vařte, dokud se tekutina nezredukuje asi na polovinu. Odstavte na 10 minut, aby se vyluhoval.
KROK 3
Sceďte přes jemné síto do džbánu nebo mísy a vyhoďte zrnka pepře a bobkové listy. Zelí a hořčičná semínka vložte do velké mísy a zalijte je scezenou tekutinou. Nalijte zelí a nakládací tekutinu do sterilovaných sklenic a uzavřete je. V lednici vydrží měsíc.