DOBRÉ RADY PRO VAŘENÍRecepty

Nejlepší recept na těsto na pizzu

Nejlepší recept na těsto na pizzu. Toto je nejjednodušší a nejlepší recept na těsto na pizzu. Toto těsto na pizzu, které obsahuje pouze 6 ingrediencí a nepotřebuje žádnou zvláštní mouku (přiložila jsem návod na použití univerzální nebo chlebové mouky), vyžaduje pouze jednu mísu (žádný mixér, i když ho můžete použít, pokud chcete), asi 3 sekundy hnětení a pouze 30 minut kynutí.

 

Nejlepší recept na těsto na pizzu

 

Nejlepší recept na těsto na pizzu

 

Pokud se vám nechce pracovat s kvasnicemi nebo si vyrábět vlastní těsto na pizzu doma, provedu vás jednotlivými kroky postupu ve videu hned pod receptem. Máš to mít!

Je to trochu hloupé, jak jsem nadšená, že se s vámi dnes mohu podělit o tento recept. Je to těsto na pizzu, není to zrovna okouzlující ani sexy a upřímně řečeno, bylo to dost nudné na focení (jak udělat, aby koule těsta vypadala na fotkách zábavně a přitažlivě, to mi prosím řekněte!).

 

Ale jako člověk, který se potýká s pečením i těch nejjednodušších kvasnicových receptů, bylo pro mě zdokonalení tohoto těsta na pizzu rozhodně triumfem a opravdu ráda hlásím, že se není čeho bát! Pečení s droždím není tak strašidelné ani složité a i vy si můžete doma během několika minut připravit velmi snadnou kůrku na pizzu, aniž byste potřebovali luxusní ingredience.

 

Tento recept na těsto na pizzu je co nejjednodušší a nejdostupnější. Je připraveno z hladké mouky (a poznámky, jak tuto mouku nahradit, pokud byste chtěli mít fantazii 😉 ), není potřeba stojanový mixér a hnětení je nutné jen minimálně. Co si dát během týdne k obědu

 

Níže jsem se pokusil odpovědět na některé nejčastější otázky týkající se výroby vlastního těsta na pizzu. Pojďme na to.

 

Jaká je nejlepší mouka na přípravu domácího těsta na pizzu?

 

Jaká je nejlepší mouka pro přípravu domácího těsta na pizzu

Mnoho odborníků na pizzu bude pravděpodobně tvrdit, že chlebová mouka je pro přípravu domácí pizzy nejlepší. Málokdy mám však ve spíži exotičtější mouky než univerzální, takže když jsem na tomto receptu pracovala, ujistila jsem se, že stará univerzální mouka funguje perfektně.

 

Tento recept jsem vyzkoušela (opakovaně, minulý týden jsme snědli hodně pizzy) s chlebovou moukou a stále funguje velmi dobře. Největší rozdíl vidím v tom, že při použití chlebové mouky je těsto na pizzu křupavější, zatímco při použití hladké mouky je měkčí.

 

Mohu těsto na pizzu ochutit?

 

Těsto na pizzu mohu ochutit

Samotné těsto na pizzu je samozřejmě důležité jako základ pro vaši oblíbenou pizzu, ale je také jakýmsi… nevýrazné. Je šokující, že něco, co se vyrábí převážně z mouky a vody, není pro chuťové pohárky příliš vzrušující a většina chuti bude pocházet z jakékoli přílohy, kterou přidáte.

 

Obvykle se však snažím kůrku trochu okořenit tím, že do těsta před přidáním oleje a vody přidám špetku česnekového prášku (obvykle asi ¼ lžičky) a někdy i sušené lístky bazalky (možná máte rádi i sušené oregano, ale já oregano naprosto nesnáším).

 

Jak natáhnout těsto na pizzu?

 

Jak natáhnout těsto na pizzu

Můžete použít váleček nebo ruce. Pokud jste obzvlášť zruční, můžete ho nafouknout a roztočit těsto jako italský pizzař, ale rozhodně mi chybí schopnost poradit vám, jak na to.

 

Já raději používám váleček a těsto rozválím do kruhu (nebo spíš do améby, protože za nic na světě nedokážu vyválit dokonalý kruh). Těsto můžete také zploštit a roztáhnout rukama, dokud nedosáhne požadované šířky.

 

Pak rukama přitlačte okraje, aby se vytvořila kůrka, nebo je přeložte (já vždycky přeložím, protože tak mám silnější kůrku, což mám ráda), celý povrch pizzy hojně potřete olivovým olejem a pak do středu těsta udělejte vidličkou dírky, aby se při pečení netvořily bubliny.

 

 

Jak připravit domácí pizzu?

 

Jak připravit domácí pizzu

Tento recept na těsto na pizzu můžete použít k přípravě vlastní domácí pizzy s libovolnými přílohami (miluji pizzu Margherita a dokonce jsem připravila verzi s grilovaným kuřecím masem s použitím grilovaného kuřete).

 

V receptu jsem uvedla pokyny. Po přípravě těsta na pizzu stačí přidat oblíbené přílohy a péct v troubě vyhřáté na 220 C asi 15 minut (pokud přidáte hodně příloh, můžete potřebovat více času). Ujistěte se, že jste troubu nechali řádně předehřát, a pokud možno použijte teploměr. Mé troubě chvíli trvá, než dosáhne této teploty, a obvykle mi to „řekne“. Skončila, když se k tomu ani nepřiblížila.

 

Dobře, už vás nebaví poslouchat o mém oblíbeném receptu na těsto na pizzu? V případě, že se toho nemůžete nabažit, přikládám níže video, které si můžete pustit, abyste přesně viděli, jak má vaše těsto v jednotlivých krocích vypadat.

 

Jak připravit domácí těsto na pizzu

 

Jak připravit domácí těsto na pizzu

 

Nejlepší recept na těsto na pizzu
Jak připravit to NEJLEPŠÍ těsto na pizzu

Složení: 1: Hlavní jídloDoba přípravy: 15 minutDoba kynutí: 30 minutCelkový čas: 1 hodina Porce: 1 hodina Kalorie: 12 porcí (na jednu 10-12″ pizzu) Autor: Sam Merritt

Složení

  • 2-2 ⅓ hrnků celozrnné mouky NEBO chlebové mouky¹ rozdělené (250-295 g)
  • 1 balíček instantního droždí² (2 ¼ čajové lžičky)
  • 1 ½ čajové lžičky cukru
  • ¾ čajové lžičky soli
  • ⅛-¼ lžičky česnekového prášku a/nebo sušených lístků bazalky volitelně
  • 2 lžíce olivového oleje + další
  • ¾ šálku teplé vody (175 ml)
  • Recept na houbovou polévku Nejlepší polévka

 

Pokyny

 

  1. Ve velké míse smíchejte 1 hrnek (125 g) mouky, instantní droždí, cukr a sůl. Pokud chcete, přidejte v této fázi česnekový prášek a sušenou bazalku.
  2. Přidejte olivový olej a teplou vodu a velmi dobře promíchejte dřevěnou lžící.
  3. Postupně přidejte další 1 hrnek (125 g) mouky. Podle potřeby přidejte další mouku (zjistila jsem, že někdy potřebuji až ⅓ hrnku navíc) a míchejte, dokud se z těsta nevytvoří soudržná, pružná koule a těsto se nezačne odlepovat od stěn mísy (viz video nad receptem pro názornou ukázku). Těsto bude stále mírně lepkavé, ale mělo by se dát zpracovat rukama.
  4. Samostatnou velkou a čistou mísu bohatě pokapejte olivovým olejem a stěny mísy potřete štětcem na pečivo.
  5. Ruce si lehce poprašte moukou, z těsta na pizzu vytvarujte kulatou kouli a přeneste ji do mísy vymazané olivovým olejem. Těsto na pizzu rozválejte rukama po vnitřní straně mísy. Poté misku pevně přikryjte fólií a postavte ji na teplé místo, dokud není potřená olivovým olejem.
  6. Těsto nechte kynout 30 minut nebo dokud se nezdvojnásobí. Pokud z tohoto těsta hodláte péct pizzu, doporučuji v této fázi předehřát troubu na 215 C. Pro dosažení teploty, kdy je pizza připravena k pečení.
  7. Když těsto vykyne, rukama ho opatrně rozválejte, přeneste na lehce pomoučený povrch a krátce prohněťte, dokud nebude hladké (asi 3-5krát).
  8. Rukama nebo válečkem těsto rozválejte na 12palcový kruh.
  9. Těsto přeneste na plech na pizzu vyložený pergamenovým papírem a okraje přitiskněte. Nebo je přeložte a vytvořte kůrku.
  10. Povrch pizzy pokapejte větším množstvím olivového oleje (asi lžící). Celý povrch pizzy (včetně kůrky) potřete štětcem na pečivo olivovým olejem.
  11. Vidličkou udělejte uprostřed pizzy díry. Aby se v troubě netvořily bubliny.
  12. Přidejte požadované přílohy (odkaz na můj oblíbený recept na pětiminutovou pizza omáčku najdete v poznámkách!). Pečte v troubě předehřáté na 215 °C 13-15 minut nebo dokud poleva nezezlátne. Nakrájejte a podávejte.

 

Poznámky

 

  1. Zjistil jsem, že hladká mouka vytváří měkčí kůrku, zatímco chlebová mouka o něco křupavější kůrku. Další informace o celozrnné a chlebové mouce v těstě na pizzu najdete v tomto příspěvku.
  2. Mnoho komentátorů uvedlo, že s úspěchem použili aktivní sušené droždí (použijte stejné množství, 2 ¼ čajové lžičky). Někteří lidé nechávají droždí nejprve vzejít s ¾ šálku teplé vody, což doporučuji, zatímco jiní ho jednoduše vmíchají do těsta podle návodu. Oba měli úspěch!
  3. Teplota vody by se měla pohybovat mezi 40-46 °C. Obvykle používám jen teplou vodu z kohoutku, ale ujistěte se, že voda není příliš horká, jinak zničí vaše kvasinky!

Předběžná příprava:

Pokud chcete těsto připravit předem, nechte ho přikryté kynout při pokojové teplotě. Podle návodu v receptu ji vyklopte a pevně zabalte, aby nevyschla. A uložte je na několik dní do lednice nebo je až na měsíc zmrazte. Pivo na vlasy: jak pomocí piva docílit zdravých, hebkých a lesklých vlasů

Pizzu přelijte mou oblíbenou, snadnou domácí omáčkou na pizzu!

Výživové hodnoty

 

Výživové hodnoty

Porce: 1 porce | Kalorie: 3g | Bílkoviny: 3g | Tuky: 3g | Nasycené tuky: 1g | Sodík: 146mg | Draslík: 1g | Vláknina: 1g | Cukr: 1g | Vápník: 4mg | Železo: 1mg

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button