Filmy a volný časSEZNAMY FILMŮ

Nejlepší komedie Top 10 komediálních filmů

Nejlepší komedie Top 10 komediálních filmů . Filmy, které vás zaručeně rozesmějí, jsou nejlepší komedie na světě. Komediální filmy se smějí.

Máte rádi komedie? Určitě se podívejte na každou z těchto 10 nejlepších komedií. Pokud víte o nějaké komedii, která by neměla chybět, určitě ji zanechte dole v komentářích.

10. Připoutejte se, prosím! – Nejlepší komedie 

 

10.Připoutejte se, prosím!

 

V letadle směřujícím z Los Angeles do Chicaga většinu cestujících i posádky nečekaně postihnou silné žaludeční potíže. Vše nasvědčuje tomu, že hrozící havárii letadla už nic nezabrání. Nejlepší komedie .Ironickým řízením osudu převezme na poslední chvíli kontrolu nad letadlem bývalý námořní pilot Ted Striker. Ačkoli umí řídit, sám je poněkud „nespolehlivý“, protože již několik let trpí psychickými poruchami. A tak vlastně není příliš divné, že se v této extrémní situaci chová naprosto nepředvídatelně…

9. Život Briana – Nejlepší komedie 

 

9.Život Briana

Ve své době vyvolal Život Briana skandál kvůli neúctě k církvi, dnes je to velmi vtipný film parodující Ježíšův příběh. Brian se totiž narodil ve stejný den jako Mesiáš, s nímž si ho všichni pletou, což je příčinou mnoha absurdních gagů. Nejlepší komedie .Hlavní hrdina se přidává k lidové frontě Juda, aby pomohl osvobodit svou zemi od římské nadvlády. A to i přesto, že Římané dali Židům vodovody, silnice, pořádek, kanalizaci, vzdělání, víno… To je snad bez debaty, nebo ne? Šestice Monty Pythonů se zde objevuje hned v několika rolích. Graham Chapman hraje nejen Briana, ale i Pyo Cura, Michael Palin se objevuje jako Pilát i soucitný dozorce, který odsouzenci na smrt vydává kříž, atd. Dokonce i marocké kulisy Hvězdných válek posloužily během natáčení jako známý vtip.

8. Jak jsem si vybral učitele

 

8.Jak jsem vyzvedl učitele

Nejlepší komedie .Rushmore je příběh nadaného a vzpurného teenagera Maxe Fischera (Jason Schwartzman), žáka desáté třídy elitní Rushmore Academy. Je redaktorem školních novin, kapitánem nebo předsedou nesčetných kroužků a spolků, ale také jedním z nejhorších studentů na škole, nad nímž neustále visí hrozba vyloučení. Jeho světem otřese, když se Max zamiluje do učitelky prvního ročníku slečny Crossové (Olivia Williamsová) a chce na její počest postavit akvárium. O její přízeň však musí soupeřit se svým přítelem, ocelářským magnátem panem Blumem (Bill Murray), bohatým otcem svých dvou spolužáků.

10 nejlepších hororů podle skutečných událostí

7. Kachní polévka – Nejlepší komedie 

 

7.Duck Soup Nejlepší komedie

Vzhledem k zasazení děje do „vládních kruhů“ fiktivního státu Freedonie bývá komedie DUCK SOUP často označována za politickou satiru, které se však Marx, vyznavač „čistého humoru“, vyhýbal. Název DUCK SOUP je opět složitá slovní hříčka. Kromě doslovného významu slova Duck Soup (Kachní polévka), který je také ilustrován hned na začátku záběrem na kvákající kachny v kotli s vodou zavěšeném nad ohništěm, evokuje i další eventuality, jako je „Super job“ nebo „trouba“.

Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

Hrdinou je totiž švihák pan Rufus T. Firefly (příjmení lze výstižně přeložit jako Strašák), kterého bohatá paní Teasdaleová (hraje ji Margaret Dumontová) přemluví, aby se stal diktátorem Freedonie, kterou ona sama financuje ze státního rozpočtu. Situaci Firefly komplikuje úlisný a neustále dotěrný vyslanec z podstátu Sylvania, který usiluje o ruku této bohaté ženy. Sylvania nasadila pro různé intriky své agenty: kromě svůdné dívky jsou to především Harpo s rohy za pasem jako Pinky a Chico jako Chicolini. Svým zmatením však způsobí více škody než užitku. Když je Chico zajat a má být souzen, Firefly se nečekaně ujme jeho obhajoby a dokonce mu svěří ministerstvo války.

6. Dr. Strangelove aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a milovat bombu

 

6.Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a milovat bombu Nejlepší komedie

Černá komedie Stanleyho Kubricka pojednává o skupině paranoidních generálů fascinovaných válkou, kterým se „náhodou“ podaří rozpoutat jadernou apokalypsu. Náčelník štábu „Buck“ Turgidson a generál strategického letectva Jack Ripper vyšlou letku bombardérů k útoku na Sovětský svaz.

Tím se aktivuje sovětská tajná zbraň zvaná „bomba soudného dne“. Jedná se o ďábelský raketový systém, s nímž má být proveden odvetný úder. Aby na tuto katastrofu upozornil, stává se britský kapitán Lionel Mandrake jedinou osobou, která má přístup ke generálu Ripperovi. Ve snaze zabránit katastrofě se americký prezident Muffley snaží přesvědčit opilého sovětského premiéra, že jde jen o hloupý omyl. Prezidentovým poradcem je šílený doktor Divnolaska, bývalý nacistický vědec.

5. Pět lupičů a jedna stará dáma – Nejlepší komedie 

 

5.Five Robbers and an Old Lady Nejlepší komedie

Šarlatán profesor Goldthwait Higginson Dorr (Tom Hanks) sestavil skupinu odborníků, s nimiž se chystá provést loupež století. Tým: Odborníci na výbušniny, kopání tunelů, hrubou sílu a špionáž. Základna: sklep nic netušící staré dámy, paní Munsonové (Irma P. Hallová). Past: Pětice hledá místo, kde by mohla zkoušet chrámovou hudbu. Problém: Velmi brzy se ukáže, že dorrští zloději nejsou dostatečně intelektuálně nadaní na to, aby loupež zvládli. Mnohem větší problém: Všichni hrubě podcenili schopnosti svého hostitele. Když jejich nekalý plán odhalí paní Munsonová a pohrozí, že zavolá policii, rozhodne se zločinecké kvinteto postarat i o ni. Nicméně , jak těžké může být odstranit jednu starší dámu?

4. Team America: Světový policista

 

4.Team America: Světový policajt Nejlepší komedie

Team America: World Cop je první hraný loutkový film od známých tvůrců seriálu SOUTH PARK Treye Parkera a Matta Stonea. Film natočený s loutkami velikosti zahradních trpaslíků je plný výbuchů a pouličních bitek. Mezinárodní policejní jednotka Team America, jejímž úkolem je chránit globální stabilitu, zjistí, že mocný diktátor dodává teroristům zbraně hromadného ničení. Hrdinové se vydávají na misi, jejímž cílem je zastrašit nepřátele a zachránit svět. Tým Amerika najme herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval teroristickou síť. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, zda má obětovat svou hereckou kariéru, ale nakonec si uvědomí, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb vyšší věci.

 

3. Někdo to rád horké – Nejlepší komedie 

 

3.Some Like It Hot Nejlepší komedie

Tato slavná hudební komedie, která je parodií na gangsterské filmy a bláznivé crazy komedie, se odehrává v roce 1929 a jejími hlavními hrdiny jsou Joe a Jerry, dva hudebníci, kteří se na útěku před gangstery převléknou za ženy a „schovají se“ v dívčím orchestru Sweet Susan, který jede na turné po Floridě.

Seznámí se se zpěvákem Kovalczykem, do kterého se Joe zamiluje, ale brzy se stejně jako ostatní dívky stanou terčem mužské pozornosti. Zatímco Joe alias Josefina se zajímá o mladou poslíčka, protivný a neodbytný milionář Osgood Felding se upne na Daphne. Začíná série neuvěřitelných zápletek, zájmen, omylů a vtipných dialogů s něžnými narážkami, často dvojsmyslnými.

Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 je již dlouho a právem zařazována do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle neodolatelných výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe vás potěší jazzová hudba Mattyho Malnecka.

2. Borat – Nejlepší komedie 

 

2.Borat Nejlepší komedie

Borat Sagdijev je šestým nejznámějším Kazachem a nejlepším televizním reportérem kazašské státní televize, která ho vysílá do USA, aby natočil dokument o této „zemi neomezených možností“. A nakonec si našel novou ženu, protože tu starou tlustou znásilnil a roztrhal medvěd. Známý britský komik Sacha Baron Cohen je pro své imitační a improvizační schopnosti často přirovnáván k Peteru Sellersovi.

Ve svém pořadu „Da Ali G Show“ úspěšně zesměšňuje známé osobnosti i anonymní lidi na ulici, když se vydává nejen za zaostalého, nemytého kazašského reportéra Borata, ale také za britského rappera z předměstí Aliho G nebo za německého gay módního komentátora Bruna. (Zde byl také uveden jeho celovečerní film „Ali G – The Movie“.) Podobnou metodou je natočen i film BORAT. Cohen a jeho filmový štáb cestují po Spojených státech a uvádějí do rozpaků nic netušící lidi, kteří se domnívají, že jsou svědky natáčení skutečného dokumentu pro kazašskou televizi. Tentokrát však Cohen zachází v drsnosti a politické nekorektnosti svého humoru mnohem dál, než bylo možné v televizním pořadu. Nikdo nebude ušetřen! (Skutečná kazašská vláda nemá s tímto filmem nic společného a oficiálně proti němu protestovala.)

1. Annie Hallová

 

1.Annie Hallová Nejlepší komedie
Woody Allen chce získat lásku Diane Keatonové. Je to jediná věc, na které mu záleží, a tak musí dělat nečekané věci…
Woody Allen v tomto filmu porušuje všechna pravidla a díky pečlivému scénáři a režii dává divákovi pocit, že se může stát cokoli. Allen nás činí účastníky svého filmu tím, že mluví na kameru, vypráví nám vtipy a diskutuje s námi o svém pohledu na věc. Používá animaci, fantazii, titulky, vysvětluje, co si postavy myslí. Neurotický a romantický Alvu Singer se zamiluje do Annie Hallové, venkovské dívky ze Středozápadu, která se touží stát zpěvačkou. Woody Allen přetavil tak jednoduchý a přímočarý příběh v neuvěřitelnou sérii vtipů a postřehů o životě, které se mohou týkat každého z nás. ANNIE HALL získala Oscara za nejlepší film, herečku, režii, scénář a byla nominována na nejlepšího herce.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button