PLEMENA PSŮ SKUPINYPsi

Plemena psů z Ruska: 10 plemen psů

Plemena psů z Ruska.Rusko je největší zemí na světě, kterou prochází až 11 časových pásem. Proto není nouze o různá plemena psů. Z Ruska pochází několik plemen psů. Všichni jsou však dobře přizpůsobeni drsným ruským mrazům.

 

1. Černý teriér

 

černý teriér Ruská plemena psů

 

Černý teriér byl vyšlechtěn ve 40. letech. 20. století v tehdejším SSSR. Plemena psů z Ruska. Jeho využití bylo především jako vojenského pracovního psa. Až do roku 1957 byli černí ruští teriéři chováni pouze v moskevské chovatelské stanici Red Star.

 

2. Boloňský barevný pes

 

Bolonka Ruská plemena psů

 

Boloňský psík je podobného typu jako bišonek. Předkem plemene byl francouzský pes dovezený do carského Ruska. v 18. a 19. století a působily především jako módní společnice bohatých žen.

 

3. Barzoj

 

  Borzoi Ruský pes

 

Barzoj neboli ruský vlkodav je chrt vyšlechtěný k lovu vlků, který pochází z období od 9. a 10. století. Plemena psů z Ruska. Barzojský pes: původ, charakteristika a péče. Po generace byli v Rusku velmi oblíbenými loveckými psy bohatých , dnes jsou to skvělí domácí mazlíčci. Které se vlků nebojí. Lovecké psy

4. Kavkazský ovčák

 

Kavkazský ovčák Ruský pes

 

Kavkazský pastevecký pes je ruské plemeno psa pocházející z kavkazských hor. Většina kavkazských psů je podobného typu a liší se jen nepatrně v závislosti na regionu. Kavkazský ovčák. Byl vyšlechtěn jako pastevecký pes na ochranu stáda před vlky a medvědy. Bojová plemena psů

 

5. Středoasijský pastevecký pes

 

  Středoasijský ovčák Ruské plemeno psa

 

Středoasijský pastevecký pes je plemeno psa z bývalého Sovětského svazu, které bylo vyšlechtěno jako hlídač dobytka a majetku. Plemena psů z Ruska. Charakteristika plemene. Toto plemeno bylo také využíváno při psích zápasech, kde se tito psi vzácně vzájemně zraňovali.
10 největších psích plemen na světě.

 

6. Západosibiřská lajka

 

  Zapadosibirska lajka

 

Západosibiřská lajka je lovecký pes původem z Ruska a je známá svým způsobem lovu, tzv. „ukazováním“, kdy štěkáním „ukazuje“ na kořist. V Rusku byl velmi oblíbený, ale s nástupem jiných loveckých plemen pomalu mizí.

 

7. Ruský Španěl

 

  Ruská plemena španělů z Ruska

 

Ruský španěl byl standardizován v roce 1951 a byl vyšlechtěn křížením různých španělů. Ruský španěl sloužil v Rusku jako lovecký pes. Dnes jsou v Rusku poměrně oblíbenými rodinnými psy.

 

8. Ruská hračka

 

Ruská plemena toy dog z Ruska

 

Po mnoho let se ruská hračka chovala pouze v Rusku. Plemeno má dva typy, a to krátkosrstý a dlouhosrstý, s odlišnými standardy z roku 1966. Pouze v 90. letech. let bylo plemeno známé i mimo svou domovinu, původním účelem plemene bylo hlídání a lov krys. Plemeno ruský toy dog: Charakteristika plemene

Plemena psů z Ruska

Plemena psů z Ruska .Rusko je největší zemí na světě, kterou prochází až 11 časových pásem. Proto není nouze o různá plemena psů. Z Ruska pochází několik plemen psů. Všichni jsou však dobře přizpůsobeni drsným ruským mrazům.

Plešatění a jak mu čelit , Vypadávání vlasů u mužů

9. Samojedi

 

ruská plemena psů

 

Samojed se používal jako pastevecký pes se soby. Plemeno bylo vyšlechtěno na Sibiři a dnes patří k nejkrásnějším plemenům psů vůbec. Samojed má dobrou, hustou srst vhodnou do každého počasí . samojed patří k nejstarším psím plemenům a je chován a cvičen již více než 3000 let. Moskevský strážní pes : charakteristika a chov

Samojed : Charakteristika plemene

10. Sibiřský husky

 

Plemeno sibiřský husky z Ruska

 

Sibiřský husky je jedním z nejstarších existujících plemen psů, což potvrdila analýza DNA různých plemen psů. Byl vyšlechtěn na Sibiři a používal se k tahání saní na ledu. Toto plemeno pomáhalo lidem přežít arktické zimy.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button