Kuriozity z živočišné říšeZAJÍMAVOSTI O ZVÍŘATECH

Co dělat při setkání s medvědem a jak přežít jeho útok

Přestože jsou útoky medvědů vzácné, měli byste být na setkání s medvědem vždy připraveni. Co dělat při setkání s medvědem. Nikdy nevíte, kdy budete tyto informace potřebovat. Způsob řešení útoku medvěda závisí na typu medvěda, se kterým se setkáte ve volné přírodě.

 

Co dělat při setkání s medvědem? Jak přežít útok medvěda:

1. Používejte sprej proti medvědům. Odborníci doporučují, aby turisté v medvědí krajině měli u sebe pepřový sprej proti medvědům. Sprej na medvědy UDAP je vysoce koncentrovaný sprej kapsaicinu, který vytváří velký oblak. Tato věc obvykle zastaví medvěda před útokem.

 

Co dělat při setkání s medvědem a jak přežít jeho útok

 

2. Nedělejte to. Když utíkáte, medvěd si myslí, že jste kořist, a začne vás pronásledovat. Nemyslete si, že medvědovi utečete, může dosáhnout rychlosti až 50 km/h. Takže je to zbytečné. Největší medvěd na světě 12 největších druhů medvědů na světě

 

3. Lehněte si na zem do kleku a zakryjte si rukama zátylek. Pokud nemáte sprej proti medvědům nebo pokud medvěd i po postříkání pokračuje v útoku, je to vaše další nejlepší obrana.

 

medvěd v lese

 

4. Hrát mrtvého. Medvěd přestane útočit, jakmile se domnívá, že ho již neohrožuje. Pokud si budou myslet, že jste mrtví, nebudou si myslet, že byste vyhrožovali. I když se medvěd vzdálí, hrajte mrtvého brouka. Medvěd je známý tím, že vyčkává, zda se jeho oběť zvedne. Drahé kameny 10 nejcennějších drahých kamenů na světě.

5. Začněte dělat hluk. Medvěd může útok pouze simulovat, a pokud začnete dělat hluk, může se leknout a utéct.

 

setkání s medvědem

6. Na strom nelezte. Medvědi jsou dobří lezci, šplhání po stromech je zbytečné.

7. Bránit se můžete na stránkách . Pokud medvěd skutečně zaútočí, braňte se. Co dělat při setkání s medvědem. Jako zbraň používejte cokoli – kameny, klacky, pěsti i zuby. Údery směřujte na medvědův obličej, zejména na oči a tlamu. Když medvěd vidí, že je jeho oběť ochotna bojovat na život a na smrt, obvykle se vzdá.

útok medvěda

Otázky týkající se setkání s medvědem

 

Zabije výstřel medvěda? Zbraň ráže 9 mm může medvěda zabít, pokud zasáhne hlavu nebo srdce. Nespoléhejte se však na to, že vám zbraň v případě útoku zachrání život. Sprej na medvědy bude ve skutečnosti účinnější.

Jak poznáte, že vás pronásleduje medvěd? Medvědi obvykle nepatří mezi nejtišší lovce. Mají hlučnou chůzi, a pokud medvěda zahlédnete a on uteče, buďte ve střehu, může vás pozorovat z okolí.

Jak se vůbec vyhnout útokům na medvěda? Co dělat při setkání s medvědem. Pokud se nacházíte v oblasti s vysokou aktivitou medvědů, choďte ve skupinách, držte se na stezkách a hlasitě mluvte/zpívejte. Zvonky zavěšené na batohu také fungují, ale jsou méně účinné než jiné hlasité zvuky.

 

Může medvěd utéct člověku? Rozhodně ne! Medvědi mohou běžet rychlostí 50 km/h. Rozhodně se nesnažte před medvědem utéct. Plešatění a jak mu čelit , Vypadávání vlasů u mužů. 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button