O ZEMÍCHZajímavosti

Zajímavosti o Monaku 10 nejzajímavějších faktů o Monaku

Zajímavosti o Monaku. Monako je suverénní evropský mikrostát. Ze tří stran je obklopeno Francií a ze čtvrté strany pobřežím Středozemního moře. Přestože je Monako malá země, je centrem světového superbohatství a je spojováno s leskem a luxusním životním stylem.

 

Zajímavosti o Monaku 10 nejzajímavějších faktů o Monaku

 

10. Monako má více policistů na obyvatele než většina ostatních zemí světa.

 

Monako má více policistů na obyvatele než většina ostatních zemí světa.

Zajímavá fakta o Monaku

Monako má na svou velikost poměrně početné ozbrojené policejní síly. Tato síla zahrnuje 515 mužů a žen. Země má rozlohu pouhé 2 km2 a žije v ní přibližně 38 000 obyvatel. Potřeby tohoto malého počtu obyvatel zajišťuje 515 policistů. Monako tak má jeden z největších policejních sborů na světě, a to jak z hlediska rozlohy, tak z hlediska počtu obyvatel. 50 faktů o Rakousku, které vás překvapí

 

9. Státní vlajka Monaka je téměř totožná s vlajkou Indonésie.

Státní vlajky Indonésie a Monaka jsou vodorovně dvoubarevné, červené a bílé. Jediný rozdíl mezi nimi je v tom, že vlajka Indonésie je delší. Státní vlajka Polska má podobný design, s tím rozdílem, že barvy jsou obrácené a bílý pruh je nad červeným. Vlajka Singapuru je také velmi podobná vlajce Monaka, s tím rozdílem, že má bílý půlměsíc a pět bílých hvězd na hákové straně červeného pruhu.

8. Monako nepovoluje svým občanům vstup do kasin v zemi

 

Zajímavá fakta o Monaku

Zajímavá fakta o Monaku

Monacká monarchie si je vědoma negativních dopadů komerčních hazardních her a svým občanům hazardní hry v zemi nepovoluje. Ačkoli je Monako jednou z hlavních světových destinací hazardních her a sídlí zde kasino Monte Carlo, občané této země do něj nesmějí vstoupit.

 

7. Zajímavá fakta o Monaku Monako je centrem bohatých

Monako má nejvyšší hustotu milionářů v Evropě. Monako má také nejvyšší počet milionářů a miliardářů na obyvatele – na každých 12 600 obyvatel připadá jeden miliardář. V Monaku se neplatí daň z příjmu, a země je proto považována za daňový ráj. Stejně tak v Monaku neexistuje daň z příjmu právnických osob. Tyto faktory spolu s mimořádně vysokou životní úrovní obyvatel Monaka přitahují do země superbohaté lidi ze všech koutů světa.

 

6. Hollywood se zamiloval do Monaka

 

Hollywood a Monako

V Monaku se natáčí mnoho hollywoodských filmů. Špičková kasina v zemi sloužila jako kulisy pro mnoho filmů, včetně filmů o Jamesi Bondovi. Lesk a bohatství spojené s tímto městským státem lákají do Monaka hollywoodské filmaře. Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

 

5. V Monaku se koná největší přehlídka jachet na vodě v Evropě

Zajímavá fakta o Monaku

Monaco Yacht Show se každoročně koná v monackém přístavu Port Hercules. Akci pořádá britské nakladatelství Informa. Jedná se o čtyřdenní akci s více než 125 vystavenými jachtami. Akce se účastní také návrháři jachet, luxusní značky, makléřské společnosti a společnosti vyrábějící luxusní vozidla.

4. Trápí monackou královskou rodinu podivná kletba?

Monacká královská rodina je často spojována s nešťastnou historickou událostí. Předpokládá se, že ve 13. století unesl a znásilnil princ Rainier I., tehdy vládnoucí král královské rodiny, jednu dámu. Aby se pomstil, proměnil se v čarodějnici a proklel královskou rodinu, aby žádný z jejích členů nikdy nenašel pravou lásku. Rodinu Grimaldiových v průběhu let postihlo několik tragédií a skandálů a zdálo se, že se kletba možná naplnila.

 

3. Zajímavá fakta o Monaku Monako je druhou nejmenší zemí na světě.

 

Zajímavá fakta o Monaku Monako je druhou nejmenší zemí na světě.

S rozlohou pouhých 2 020 km2 je Monako po Vatikánu druhou nejmenší zemí na světě. Je to také nejhustěji osídlená země na světě. Monako má s Francií společnou pozemní hranici o délce 5,47 km a pobřeží Středozemního moře o délce 3,83 km.

 

2. Rodilí Monegaskové jsou ve své zemi menšinou.

Monako má neobvyklý demografický vývoj. Rodilí Monakoši, kteří se v Monaku narodili nebo se v něm naturalizovali, jsou v zemi v menšině. Nejpočetnější skupinou jsou Francouzi, kteří tvoří 28,4 % obyvatel země. Monakoňané tvoří 21,6 % obyvatel, následují Italové (18,7 %), Britové (7,5 %) a lidé různých dalších národností.

1. Zajímavosti o Monaku V Monaku se koná jeden z nejprestižnějších automobilových závodů na světě.

Monako je dějištěm Velké ceny Monaka, automobilového závodu Formule 1, který se každoročně koná na okruhu Circuit de Monaco. Je to jeden z nejslavnějších automobilových závodů na světě. První Velká cena Monaka se jela v roce 1929.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button