Kuriozity z živočišné říšeZVÍŘATA PODLE ABECEDY

Zvířata s písmenem i – 10 zvířat s písmenem i

Zvířata na i 10 zvířat na písmeno i. Zajímá vás, která zvířata začínají na písmeno i? Připravili jsme seznam zvířat začínajících na písmeno i. Zvířata na i a něco o nich.

 

Zvířata na i

 

zvířata na i

 

1. Ibizan podenko
2. Islandský ovčák
3. Impala
4. Indri
5. Irský setr
6. Irský teriér
7. Irský vlkodav
8. Jehla
9. Ibis
10. Irena

 

1. Ibizan podenko

 

  Ibizan podenko

 

Ibizský pes (španělsky podenco ibicenco, katalánsky ca eivissenc) je štíhlý, mrštný pes z čeledi psovitých. Toto plemeno má dva typy srsti: hladkou a drátěnou. Hladký typ je běžnější. Někteří se domnívají, že existuje ještě třetí typ, dlouhosrstý, ale dlouhosrstý je nejspíše variantou drátosrstého. Animals to e – 5 zvířat k písmenu e.

 

Ibizský honič je elegantní a hbité plemeno s atletickým a atraktivním vzhledem a pružným klusem, který pokrývá terén. Ačkoli má ladný vzhled, má dobrý obvod kostí a je to robustní/pevné plemeno. Jeho velké vzpřímené uši – charakteristický rys plemene – jsou u základny široké a rámují dlouhou a elegantní hlavu. Zvířata na i. Krk je dlouhý a štíhlý. Má unikátní přední sestavu s dobře položenými rameny a relativně rovnou lopatkou. Jejich srst, která se vyskytuje jak v jednoduché, tak drátěné variantě, je kombinací červené a bílé barvy s nosem, ušima, očními obroučkami a polštářky na nohou světle hnědé barvy. Jeho oči mají výraznou jantarovou barvu a ostražitý a inteligentní výraz. V závislosti na standardu se výška ibišků pohybuje od 56 do 74 cm a hmotnost od 20 do 29 kg, přičemž samci jsou větší než samice. Ibizan podenko: Ibizanské jezero: charakteristika, původ a použití

 

2. Islandský ovčák

 

Islandský ovčák

 

Islandský ovčák (islandsky Íslenskur fjárhundur [ˈistlɛnskʏr ˈfjaurˌhʏntʏr̥]) je plemeno psa špicovitého typu, které pochází ze psů přivezených na Island Vikingy. Je podobného typu jako norský buhund, shetlandský ovčák a velšský corgi. Na islandském venkově se běžně používají k pastvě ovcí. Islandský ovčák: původ, charakteristika

 

3. Impala Animals on i

 

  Impala Zvířata na i

 

Impala je středně velká antilopa, která se vyskytuje ve východní a jižní Africe. Jediný zástupce rodu Aepyceros byl poprvé popsán evropské veřejnosti německým zoologem Hinrichem Lichtensteinem v roce 1812. Rozpoznávají se dva poddruhy – impala obecná a větší a tmavší impala černohlavá. Zvířata na i. Imala měří v ramenou 70-92 cm a váží 40-76 kg. Má lesklou, červenohnědou srst. Štíhlé, lyrovité rohy samců jsou dlouhé 45-92 cm.

 

Impala je aktivní hlavně přes den a v závislosti na klimatických a geografických podmínkách může být společenská nebo teritoriální. Lze pozorovat tři odlišné sociální skupiny: teritoriální samce, mladá stáda a samičí stáda. Impala je známá dvěma výraznými skoky, které představují strategii proti predátorům. Imala se živí jednoděložnými a dvouděložnými rostlinami, bylinami, plody a lusky akácií (pokud jsou k dispozici). Každoroční třítýdenní říje probíhá na konci období dešťů, obvykle v květnu. Samci během říje bojují o dominanci a vítězný samec se během říje uchází o samici. Březost trvá šest až sedm měsíců, poté se narodí jedno mládě, které se okamžitě ukryje v úkrytu. Mláďata jsou kojena po dobu čtyř až šesti měsíců; mladí samci, kteří jsou vytlačeni ze samčích skupin, se připojují k mládeneckým stádům, zatímco samice mohou zůstat. Zvířata na g 13 zvířat na písmeno g.

 

4. Indi Animals on i

 

Indi Zvířata na i

 

V současnosti je největším zástupcem hemipter (členovců), patří do čeledi Indriidae. Je aktivní ve dne a žije na stromech, kde se díky svému bíločernému zbarvení dobře maskuje. Nápadné jsou také jeho dlouhé končetiny, díky nimž dokáže obratně přeskakovat z jednoho stromu na druhý. Spolehlivým znakem mezi ostatními primáty je jeho zašpičatělý ocas a pak lysý, černý obličej. Tělo dorůstá až 60 cm, ocas 5 cm a hmotnost se pohybuje mezi 6-7 kg. Jeho blízkými příbuznými jsou sifakové a stejně jako ostatní lemuři i indri žije na Madagaskaru, a to pouze v jeho východní části. Jak změkčit vlasy: 5 přírodních způsobů.

 

5. Irský vlkodav Zvířata na i

 

  Irský vlkodav Zvířata na i

 

Ačkoli původně bylo plemeno hladkosrsté nebo hrubosrsté, dnes existuje pouze hrubosrstá varianta. Předpokládá se, že féničtí mořeplavci přivezli do Irska ze Středního východu psy chrtího typu, kteří byli kříženi s mastify, aby vznikl pes obrovské velikosti, rychlosti a síly, který dokázal zahnat vlky, kteří v Irsku představovali velkou hrozbu pro dobytek. Irský vlkodav. Na konci 18. století byl vlk v Irsku vyhuben a jeho početnost klesla. Zvířata na i. Během velkého hladomoru v Irsku ve 40. letech. 19 let. století se toto plemeno stalo velmi vzácným. Zvířata s písmenem f – 13 zvířat s písmenem f.

Skupina obdivovatelů v čele se skotským kapitánem Georgem Augustem Grahamem však vypracovala chovatelský program na oživení plemene a několik málo irských vlkodavů, kteří přežili, bylo zkříženo s těžším typem deerhounda, německou dogou a tibetským mastifem. Irský vlkodav je údajně nejvyšším plemenem psů a největším ze všech plemen. Navzdory své velikosti je mírný a klidný: skutečně mírný obr.

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button