Filmy a volný časSEZNAMY FILMŮ

Romantické filmy Top 10 romantických filmů

Romantické filmy Top 10 romantických filmů . Nejlepší romantické filmy, které můžete sledovat ve dvou . Filmy o lásce , vztahu, společném životě.

Každý má rád romantické filmy, že? Zde je 10 nejromantičtějších filmů všech dob. Dejte nám vědět, co si o tom myslíte v komentářích níže.

 

10.  Jules a Jim – Romantické filmy

 

10. Jules a Jim

Něžný milostný příběh, jehož hrdiny jsou dva přátelé, kteří se zamilují do stejné ženy. Bez těžkých psychologických rozborů, s typicky francouzským espritem, se dílo zabývá otázkou přátelství, lásky a problémem, jak může žena milovat dva muže spojené poutem přátelství a naopak. Romantické filmy . Film se odehrává v době první světové války a vyznačuje se impresionistickou, pointilistickou atmosférou a lyrickým kouzlem širokoúhlých exteriérových záběrů. V originální režii je pak doplňují vynikající herecké výkony.

9. Pokoj s výhledem

 

9.Pokoj s výhledem

Romantické filmy .První setkání režiséra a producenta Jamese Ivoryho s literárním odkazem E. M. Forstera přinesl úspěch v podobě tohoto filmu . Klíčovou roli hraje dobový cestovní vzorec, který od poloviny 19. století přiváděl turisty do Itálie po stopách bohémů a aristokratů. Ke kulturním stereotypům v rámci literární (a později i filmové) tradice patří skutečnost, že se tam nesetkávají ani tak s Italy, jako spíše se svými krajany. Jejich vztahy a zkušenosti jsou však nově formovány liberálním prostředím, které umožňuje „cizincům v cizí zemi“ zbavit se omezující kůry viktoriánských předsudků. To je i případ Lucy Honeychurchové, mladé Angličanky, která se svou společnicí Charlottou přijíždí na počátku 20. století do Florencie. V malém penzionu se dvojice turistů seznámí s navenek zvláštní dvojicí – svobodomyslným mladíkem Georgem a jeho otcem. Otázkou tedy zůstává, zda se Lucy po intenzivním „italském zážitku“, který jí zprostředkoval zamilovaný George, dokáže vrátit do svého vlastního života, jehož součástí je i náhodný snoubenec Cecil.

8. Věčný úsvit neposkvrněné mysli

 

8.Věčný úsvit neposkvrněné mysli

Osamělému a plachému Joelovi se zásadně změní život, když potká výstřední a temperamentní Clementine. Je výstřední ve všech směrech a stále úspěšněji vyzývá Joela k bláznivým kouskům, ale je také nevyrovnaná a výbušná a jednoho dne se rozhodne Joela zbavit a začít znovu. Na experimentální klinice podstoupí vymazání paměti, a protože je experiment úspěšný, rozhodne se zdrcený Joel udělat totéž. Ale smůla, tentokrát se zákrok vymkne z rukou lékaře a dílo zkázy dokoná jeho asistent, který se místo pečlivého sledování klientovy mozkové činnosti nechá svést k divokým erotickým hrátkám. Režisér umí mistrně rozbít časoprostorovou kontinuitu a nahradit ji asociativním propojením fragmentů, které pocházejí z různých vrstev paměti, a tento princip zde uplatňuje při rekonstrukci celého vztahu ústřední dvojice. Odvíjí se pozpátku, k některým zážitkům se film opakovaně vrací, mnohé zkresluje v závislosti na Joelových emocích.

10 nejlepších hororů podle skutečných událostí

7. Hana a její sestry – Romantické filmy

 

7.Hannah a její sestry Romantické filmy


Milostné vzestupy a pády v rodinném propletenci tří sester na newyorském Manhattanu.Romantické filmy.
Ve filmu Hana a její sestry se režisér Allen opět věnoval svým oblíbeným tématům svádění, nedostatku lásky, lásky k městu, filmu jako balzámu a strachu ze smrti – tématům, která již zpracoval například ve filmech Annie Hallová a Manhattan. Dosáhl tak největšího bezprostředního úspěchu – komerčního i uměleckého – od uvedení filmu Annie Hallová. Samotného Woodyho, který se při práci na svých projektech vyhýbá jakýmkoli vnějším zásahům, nepřekvapilo, že se tentokrát trefil do vkusu kritiků i diváků: „Když natočíte úspěšný film, začnete se sami sebe ptát, co jsem udělal špatně? Musel jsem vytvořit něco, co je buď pohodlné, nebo potvrzuje předsudky střední třídy, nebo je příliš povrchní či přecitlivělé. „

6. Apartmán – Romantické filmy

 

6.Apartmán Romantické filmy

Kariérní úředník Bud Baxter (Jack Lemmon) lstivě půjčuje svůj byt nadřízeným k milostným schůzkám. Problémy nastanou, když se Bud zamiluje do dívky, která zároveň chodí s jedním z jeho šéfů v jeho bytě … Film získal pět Oscarů

Romantické filmy . Bud Baxter (Jack Lemmon) je úředníkem velké pojišťovací společnosti. Před časem neodmítl žádost jednoho ze svých kolegů o zapůjčení bytu, což byla velká chyba. Přihlásili se další kolegové a Baxterovi bylo zatěžko jejich žádosti odmítnout, když už jedné vyhověl. Situace došla tak daleko, že kolegové sem vodí své milenky třeba jen na hodinu nebo dvě podle rozpisu v kalendáři a Baxter, který mezitím mrzne v parku, získává mezi sousedy, jejichž hluk se ozývá z jeho bytu, pověst velkého zhýralce. Je třeba říci, že Baxter je za své služby odměňován a rychle stoupá po kariérním žebříčku. Jednoho dne ho osloví sám ředitel pojišťovny s žádostí o pronájem bytu. Baxter mu vyhoví, ale pak zjistí, že šéfovou milenkou je slečna KUBELIKOVÁ (Shirley McLaneová), do které je už dlouho zamilovaný. A pak se rozhodne ukončit současnou praxi bez ohledu na následky.

5. Stvořeno pro lásku

 

5.Made for Love Romantické filmy


Příběh se odehrává v 60. letech 20. století, kdy se do hongkongského bytu nezávisle na sobě nastěhují dva manželské páry: novinář Chow se svou ženou a krásná sekretářka Li-žen se svým manželem. Jejich protějšky tráví hodně času na cestách, a tak si Chow a Li-žen společně krátí osamělé večery. Dokud se neobjeví podezření na mimomanželské aktivity jejich partnerů.Romantické filmy.

4. Na konci s dechem

 

4.Na konci s dechem Romantické filmy

Neúnavný rebel a experimentátor Jean-Luc Godard s pomocí svého dvorního kameramana Raoula Coutarda vyšle vycházející hvězdu Belmonda na osudový štafetový běh ulicemi Paříže. Jednoduchý příběh o krádeži auta, následné vraždě a útěku překvapí rafinovaností a bezprostředností vyprávění a fragmentárností. Romantické filmy . Téměř krkolomné tempo příběhu o atraktivní rebelce, okouzlujícím a nenuceném vrahovi na útěku, představuje pomstu mladé filmařské generace úzkoprsé společnosti.

3. Před úsvitem – Romantické filmy

 

3.Before Dawn Romantické filmy

Vášnivý a inteligentní románek mezi francouzskou studentkou a mladým Američanem, kteří se seznámí v rychlovlaku z Budapešti do Vídně. Čeká je mimořádná čtrnáctihodinová neplánovaná výprava Vídní…

Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

2. Casablanca

 

2.Casablanca Romantické filmy

Američan Rick Blaine vede během druhé světové války noční klub v Casablance. Kdo potřebuje falešný pas nebo si chce například trochu zahrát, přijde sem. Jednoho dne navštíví Rickovu domácnost Viktor Laszlo, bojovník proti fašismu (ačkoli má maďarské jméno, podle scénáře je to muž českého původu), se svou ženou Ilsou. Chtějí získat víza a co nejdříve utéct před gestapem do USA. Rick však v Lazslově ženě pozná svou bývalou přítelkyni. Brzy se dvojice znovu setká a plánuje společný útěk…

1. Puto nejsilnější

 

1.Puto's Strongest Romantic Movies (Nejsilnější romantické filmy)

Romantické filmy . Román Johna Galsworthyho se výrazně liší od jeho ostatních děl. Nezaměřuje se pouze na kritiku sociálního zla. Dvoudílná televizní adaptace klasického románu Johna Galshworthyho je obrazem obětavé lásky otce, který je své dospělé dceři stálou oporou v různých životních situacích.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button