Kuriozity z živočišné říšeZVÍŘATA PODLE ABECEDY

Zvířata s písmenem t – 37 zvířat s písmenem t

Zvířata na t 37 zvířat na písmeno t. Zajímá vás, která zvířata začínají na písmeno t? Připravili jsme pro vás seznam zvířat začínajících na písmeno t. Zvířata na t a něco o nich.

 

Zvířata na t

 

Zvířata na t

 

1. turpan
2.turako
3. pečeť
4. tukan
5. tukan
6. trup
7. reedman
8. trogon
9. trnovník
10. chvění
11. tragul
12. tragopan
13. toko
14. tokan
15. titi
16. tinama
17. timalian
18. tilapie
19. tygr
20. kotva

21. tetřev
22. tetra
23. tesař
24. terapie
25. tenkonozec
26. tekta
27. tarbík – chov a péče o egyptského tarbíka
28. tapír
29. tangara
30. tana
31. tamarin
32. talapoin
33. takin
34. takatra
35. tajra
36. tahr
37. tabon

 

Zvířata na t 1. Tiger

 

Zvířata na t 1. Tygr

 

Tygr (Panthera tigris) je největší žijící druh kočky a patří do rodu Panthera. Zvíře je nejlépe rozpoznatelné díky tmavým svislým pruhům na oranžové srsti s bílými spodními partiemi. Zvířata na t. Je vrcholovým predátorem a loví především kopytníky, jako jsou jeleni a divoká prasata. Jedná se o teritoriálního a zpravidla samotářského, avšak společenského dravce, který potřebuje velké souvislé plochy prostředí, aby mohl uspokojit své nároky na kořist a vychovat potomstvo. Tygří mláďata zůstávají s matkou asi dva roky, pak se osamostatní a opustí matčin domovský okrsek, aby si vytvořila vlastní. Pivo na vlasy.

 

Tygr byl poprvé vědecky popsán v roce 1758 a jeho areál se svého času rozkládal od východní Anatolie na západě po povodí řeky Amur na východě a od úpatí Himálaje na jihu po Bali na Sundských ostrovech. Zvířata na t. Od počátku 20. století ztratily tygří populace nejméně 93 % svého historického areálu a byly vyhubeny ze západní a střední Asie, z ostrovů Jáva a Bali a z velkých oblastí jihovýchodní a jižní Asie a Číny. V současnosti je areál tygra roztříštěný a sahá od sibiřských lesů mírného pásma až po subtropické a tropické lesy na indickém subkontinentu, v Indočíně a na Sumatře. Zvíře na i

 

Tygr jako chráněné zvíře

 

Tygr je na Červeném seznamu ohrožených druhů IUCN veden jako ohrožený druh. V roce 2015 se celosvětová populace tygrů ve volné přírodě odhadovala na 3 062 až 3 948 dospělých jedinců, přičemž většina populací žije v malých izolovaných ohniscích. Indie má v současnosti největší populaci tygrů. Velká zvířata na t. Hlavními příčinami poklesu populace jsou ničení stanovišť, fragmentace stanovišť a pytláctví. Tygři jsou také obětí konfliktů mezi lidmi a divokými zvířaty, zejména ve státech s vysokou hustotou lidské populace. Zvíře na c

 

Tygr nejkrásnější je jedním z nejrozpoznatelnějších a nejoblíbenějších druhů charismatické megafauny na světě. Velký tygr má významné místo v mytologii a folklóru starověkých kultur po celém svém historickém rozsahu a je stále zobrazován v moderních filmech a literatuře, objevuje se na mnoha vlajkách, erbech a jako maskot sportovních týmů. Tygr je národním zvířetem Indie, Bangladéše, Malajsie a Jižní Koreje. Hrady na Slovensku : 10 nejkrásnějších hradů na Slovensku.
 

2. kotva

 

tchor

 

Tchoři jsou savci z čeledi Mephitidae. Jsou známé svou schopností vystřikovat z análních žláz tekutinu se silným, nepříjemným zápachem. Různé druhy skunků mají různý vzhled, od černobílého po hnědé, krémové nebo načervenalé zbarvení, ale všechny mají výstražné zbarvení.

 

Zvířata na t 3. Těsnění

 

Zvířata na t 3. tuleň

 

Lachtani jsou ploutvonožci, kteří se vyznačují vnějšími ušními boltci, dlouhými předními ploutvemi, schopností chodit po čtyřech, krátkou hustou srstí a velkým hrudníkem a břichem. Spolu s lachtany tvoří čeleď lachtanovitých (Otariidae), která zahrnuje šest žijících a jeden vyhynulý druh (lachtan japonský) v pěti rodech. Jak sekat trávník : 14 věcí, které je třeba udělat před sekáním trávy.

 

Jejich areál sahá od subarktických až po tropické vody světových oceánů na severní i jižní polokouli, s výjimkou severního Atlantiku. jejich průměrná délka života je 20-30 let. Nejkrásnější zvířata na t. Samec lachtana kalifornského váží v průměru asi 300 kg a měří asi 2,4 m, zatímco samice lachtana váží 100 kg a měří 1,8 m.

 

Největším lachtanem je lachtan Stellerův, který může vážit až 1 000 kg a dorůst délky 3,0 m. Lachtani přijímají velké množství potravy najednou a je známo, že během jednoho krmení zkonzumují přibližně 5-8 % své tělesné hmotnosti (přibližně 6,8-15,9 kg). Ve vodě se lachtani mohou pohybovat rychlostí kolem 16 uzlů (30 km/h) a při maximální rychlosti mohou dosáhnout rychlosti kolem 30 uzlů (56 km/h) Tři druhy, australský lachtan, galapážský lachtan a novozélandský lachtan, jsou zařazeny na seznam ohrožených druhů.

 

Zvířata na t 5. Trasochvost

trasochvost

 

Bílá mláďata měří 18 cm a váží 20,5 – 22 g. Má dlouhý ocas, štíhlé tělo a celkově živé pohyby. Zbarvení je bílé, černé a šedé. Samice má spíše černou barvu s nádechem do šeda. Zvířata s písmenem f – 13 zvířat s písmenem f.

 

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button